Ο ΔΗΚΤΗΣ (13/10/18)

2' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μόνο ηλεκτρονικά η υποβολή αιτήσεων

«Δεν χρειάζεται να υποβάλουν αιτήσεις οι συνταξιούχοι», ξεκαθάρισε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τ. Πετρόπουλος, μιλώντας στην ΕΡΑ, με αφορμή δικαστική απόφαση που δικαίωσε συνταξιούχο για τις περικοπές των δώρων και της σύνταξής του. Οπως υποστήριξε ο υφυπουργός, το δικαστήριο έκρινε αντισυνταγματικές τις μειώσεις που επήλθαν με τους νόμους 4051/12 του Γ. Κουτρουμάνη και 4093/12 του Γ. Βρούτση, όμως ήρθε ο νόμος 4387/16 του Γ. Κατρούγκαλου και «όλα τα ζητήματα που είχε αναδείξει το ΣτΕ λήφθηκαν υπόψη». Ανεξάρτητα βέβαια από το αν ο νόμος του 2016 λύνει το θέμα ή όχι, ο υφυπουργός ξεκαθάρισε αυτό που έχει σημασία ώστε οι συνταξιούχοι να μην πέφτουν θύματα είτε παραπληροφόρησης είτε δικηγορικών γραφείων που αναλαμβάνουν τη διενέργεια αιτήσεων. Συγκεκριμένα δήλωσε ότι δεν χρειάζεται οι συνταξιούχοι να υποβάλουν αιτήσεις. Αν, ωστόσο, θέλουν, αυτό μπορεί να το κάνουν μόνο ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του ΕΦΚΑ (www.efka.gov.gr).

Νέα γραμμή χρηματοδότησης εξασφάλισε η ΔΕΗ

Νέα γραμμή χρηματοδότησης, ύψους 255 εκατ. ευρώ, εξασφάλισε η ΔΕΗ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Οπως ανακοίνωσε η ΔΕΗ, το δάνειο θα χρηματοδοτήσει επενδύσεις της περιόδου 2017-2020 για τον εκσυγχρονισμό και την ενίσχυση του δικτύου διανομής στην ηπειρωτική αλλά και στη νησιωτική Ελλάδα. «Η νέα γραμμή χρηματοδότησης αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στη ΔΕΗ, η οποία, παρά τις συντονισμένες επιθέσεις σκοπιμότητας που δέχεται το τελευταίο διάστημα, συνεχίζει το έργο της με βάση το επιχειρηματικό της σχέδιο και τη στρατηγική της», αναφέρει η επιχείρηση.

Γέμισαν τα κρατικά ταμεία λόγω Παγκοσμίου Κυπέλλου

To Μουντιάλ έφερε χρήμα και στα ταμεία του Δημοσίου. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων τα έσοδα από τον φόρο στα κέρδη από λαχεία, ΠΡΟ-ΠΟ κ.λπ. αυξήθηκαν κατά 4,6 εκατ. ευρώ και διαμορφώθηκαν στα 10,7 εκατ. ευρώ τον Ιούλιο του 2018 έναντι 6,1 εκατ. ευρώ τον αντίστοιχο μήνα του 2017. Σε αυτήν την αύξηση συνέβαλε η διεξαγωγή του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος την περίοδο Ιουνίου – Ιουλίου 2018. Οι εισπράξεις στα έσοδα από τα τυχερά παιχνίδια είναι σχεδόν ίδιες από τις εισπράξεις στο λαθρεμπόριο καυσίμων.

Η κυβέρνηση τεστάρει τον επενδυτή για ΕΒΖ

Η διελκυστίνδα μεταξύ ελληνικού Δημοσίου και Innovation Brain, σχετικά με την κάλυψη των άμεσων αναγκών της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων χρεών, έχει και αυτή τη σημασία της. Πολλοί είναι εκείνοι που θεωρούν ότι η κυβέρνηση επιδιώκει με αυτόν τον τρόπο να τεστάρει τις προθέσεις του ενδιαφερόμενου επενδυτή για την υπερχρεωμένη κρατική επιχείρηση. Ούτως ή άλλως, παραδέχονται πηγές κοντά στη διαδικασία, τα δύο εκατ. ευρώ που απαιτούνται θα αφαιρεθούν από το επενδυτικό σχέδιο διάσωσης που παρουσίασε ο ενδιαφερόμενος επενδυτής, ύψους 30 εκατ. ευρώ. Ετσι όμως η Ιnnovation Brain θα δείξει τις πραγματικές προθέσεις της για την EBZ.

Ρευματοκλοπή διαρκείας από το Da Cappo

Κι αν εσύ περπάτησες στο Κολωνάκι, εγώ περπάτησα στον Κολωνό… Οι ρευματοκλοπές, όμως, δεν γνωρίζουν από σύνορα, όπως έδειξε η περίπτωση του καφέ Da Cappo, το οποίο αποτελεί σήμα κατατεθέν της πλατείας Κολωνακίου. Οπως ανακοίνωσε ο ΔΕΔΔΗΕ από την εξέταση του ιστορικού των καταναλώσεων της παροχής του Da Cappo, επιβεβαιώνεται η παρέμβαση στον μετρητή για χρονικό διάστημα τουλάχιστον 5 ετών, ενώ η αξία της αντίστοιχης ποσότητας της μη καταγραφείσας ενέργειας, δηλαδή της ενέργειας που έκλεβε, εκτιμάται ότι ξεπερνά τις 40.000 ευρώ. Η ρευματοκλοπή διαπιστώθηκε κατά τη διάρκεια επιτόπιου ελέγχου στην παροχή του καταστήματος από συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ, παρουσία του υπευθύνου. Το Da Cappo δεν είναι η μοναδική περίπτωση ρευματοκλοπής στην περιοχή του Κολωνακίου. Πέρυσι είχε εντοπιστεί άλλο γνωστό μπαρ που, ενώ του είχε κοπεί το ρεύμα λόγω υψηλών ανεξόφλητων οφειλών, κάθε Παρασκευή έκανε επανασύνδεση για να λειτουργήσει το Σαββατοκύριακο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή