Ο ΔΗΚΤΗΣ (26/10/18)

2' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δέσμευση λογαριασμών δύο λογιστών της Folli

Δεσμεύτηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί και των δύο βασικών στην υπόθεση της Folli Follie λογιστών. Τη δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών, θυρίδων και χρηματοπιστωτικών προϊόντων (μετοχές, ομόλογα κ.λπ.) του Γ. Βαρθαλίτη, ορκωτού λογιστή της Ecovis, και Ι. Μπεγιέτη, πρώην οικονομικού διευθυντή της FF Asia-Pacific, ζήτησε με βούλευμά του το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών ύστερα από αίτημα του οικονομικού εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση. Ο Γ. Βαρθαλίτης είναι ο ορκωτός λογιστής της Ecovis που υπέγραψε τις διαβόητες ανακρίβειες για τις οικονομικές καταστάσεις του ομίλου για το 2017 και ο δεύτερος ο CFO της FF Sourcing Group, της ασιατικής θυγατρικής του ομίλου στο Χονγκ Κονγκ που ενσωμάτωνε τις ασιατικές δραστηριότητες, όπου και λείπουν ένα δισ. δολ. σε πωλήσεις και πολλά ακόμα δισ. σε αποθέματα, κέρδη, απαιτήσεις, ταμείο κ.λπ. Oπως αναφέρει το βούλευμα, ο οικονομικός διευθυντής έστελνε «παραποιημένα οικονομικά στοιχεία από την Ασία» και ο ορκωτός λογιστής «τα ενέκρινε».

Φέρνει έσοδα, αλλά σπέρνει και διχόνοια…

Μπορεί χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων, αλλά και το ελληνικό Δημόσιο, να κερδίζουν σημαντικά από τη βραχυχρόνια μίσθωση των ακινήτων μέσα από τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες, ωστόσο ορισμένοι έχουν χάσει τον ύπνο τους. Μάλιστα, έσπειρε διχόνοια στις πολυκατοικίες, με πολλούς να οδηγούνται στα δικαστήρια. Στις 6 Δεκεμβρίου θα γίνει η πρώτη δίκη στην Ελλάδα που αφορά ενοικίαση ακινήτου μέσω της Airbnb. Στο δικαστήριο προσφεύγουν ένοικοι πολυκατοικίας στο Πεδίον του Αρεως, οι οποίοι ζητούν να απαγορευτούν οι βραχυχρόνιες μισθώσεις στο κτίριο, επειδή δεν προβλέπονται από τον κανονισμό.

23 τόνοι παράνομου καπνού στο Κορωπί

«Βιομηχανικές» διαστάσεις λαμβάνουν οι παράνομες δραστηριότητες σε τυχερά παίγνια και προϊόντα καπνού. Μετά το mega-καζίνο που αποκαλύφθηκε στην Καλλιθέα, με τραπέζια ρουλετών και black jack, χθες ανακαλύφθηκε ένα παράνομο «εργοστάσιο» τσιγάρων στο Κορωπί. Στις αποθήκες του μεταξύ άλλων βρέθηκαν 23 τόνοι παράνομου καπνού και 20 παλέτες με πλήθος κομματιών χάρτου, που έφεραν παράνομα ετικέτες διαφόρων εταιρειών. Οι καραβιές λαθραίων τσιγάρων πρέπει επιτέλους να προβληματίσουν τις Αρχές και να αναλογιστούν τι δεν πάει καλά.

Ο Τσακαλώτος στο… στοιχείο του

Στο στοιχείο του σήμερα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Οχι μόνο θα βρίσκεται στο Λονδίνο, αλλά θα μιλήσει και σε εκδήλωση αριστερής κατεύθυνσης. Συγκεκριμένα, στο London School of Economics σε διημερίδα με θέμα «Μια αριστερή στρατηγική για τον μετασχηματισμό της Ευρώπης», την οποία διοργανώνει το Conflict and Civil Society Research Unit. «H Ευρώπη χρειάζεται μια νέα ατζέντα κοινωνικής αλλαγής» διακηρύσσει η ιστοσελίδα της εκδήλωσης, προϊδεάζοντας για μια συζήτηση όπου θα κυριαρχήσουν τα θέματα της ανόδου της Ακροδεξιάς και της ανικανότητας του ευρωπαϊκού status quo να απαντήσει στις προκλήσεις.

Μεγάλες προσδοκίες για έργα στη Σ. Αραβία

Πεδίον δόξης λαμπρόν για τους κατασκευαστές κατοικιών και τις εταιρείες ανάπτυξης ακινήτων αποτελεί η αγορά της Σ. Αραβίας, η οποία, έχοντας βρεθεί στη δίνη του κυκλώνα μετά τις κατηγορίες για την τύχη του αντιφρονούντος δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, προσπαθεί να βελτιώσει το προφίλ της στη διεθνή κοινότητα.

Στο πλαίσιο αυτό, η χώρα προχώρησε χθες σε συμφωνίες ύψους 4,4 δισ. δολαρίων για την κάλυψη στεγαστικών της αναγκών. Ενα από τα μεγαλύτερα συμβόλαια δόθηκε στην κινεζική PowerChina International Group, ύψους 2,7 δισ. δολ., που αφορά την κατασκευή 17.000 νέων κατοικιών τα επόμενα έξι χρόνια. Θυμίζουμε ότι στη χώρα δραστηριοποιούνται με υποκαταστήματα αρκετές ελληνικές εταιρείες, όπως η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και η J&P Αβαξ, αν και η επίτευξη κερδοφορίας αποδεικνύεται συχνά δύσκολη υπόθεση, με πρόσφατο παράδειγμα τις μεγάλες ζημίες της J&P Overseas, που οδήγησαν και στην ανάγκη εισόδου ειδικού διαχειριστή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή