Ο ΔΗΚΤΗΣ (02/11/18)

2' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καμία ενημέρωση για την τηλεθέαση

Παρά τις διαβεβαιώσεις της διοίκησης της ΕΡΤ και της ηγεσίας του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής ότι η τηλεθέαση αυξάνει για τα κρατικά κανάλια, ένα είναι σίγουρο: οι οικονομικές καταστάσεις της ΕΡΤ για το 2017, παρά το μεγάλο εύρος τους (112 σελίδες), δεν περιέχουν ούτε μία μέτρηση της τηλεθέασης για κανένα κανάλι που λειτουργεί. Το θέμα επισημάνθηκε χθες, κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, τόσο από τη βουλευτή της Ν.Δ. Ολγα Κεφαλογιάννη όσο και από τον βουλευτή του Ποταμιού Σπύρου Λυκούδη. Ετσι, παρά την εκτενή (65σέλιδη) έκθεση του Δ.Σ. της ΕΡΤ για τα πεπραγμένα της περασμένης χρονιάς, δεν υπάρχει καμία αναφορά για τις τηλεθεάσεις. Ο αναγνώστης μπορεί να έχει εικόνα για κάθε ημερίδα στην οποία συμμετείχε το 2017 η ΕΡΤ ή ακόμη και το πόσες ώρες ξένης μυθοπλασίας μεταδόθηκαν, αλλά δεν γνωρίζει πόσοι βλέπουν τις εκπομπές της.

Ενίοτε χάνουν και οι Γερμανοί…

Δικαιώθηκε η ελληνική φαρμακοβιομηχανία Uni-Pharma του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη (ΟΦΕΤ) σε δικαστική διαμάχη που είχε με την Bayer. Ειδικότερα, το Γενικό Δικαστήριο της Ε.Ε. αποφάνθηκε ότι οι καταναλωτές δεν μπερδεύονται από τη συσκευασία των εμπορικών σημάτων ασπιρίνης της Bayer και Salospir της Uni-Pharma. Για το ιστορικό του πράγματος, η γερμανική φαρμακοβιομηχανία είχε προσφύγει στη Δικαιοσύνη για προσβολή της φήμης της συσκευασίας του φαρμάκου της από τη συσκευασία Salospir, υποστηρίζοντας ότι φέρει παρόμοιους χρωματικούς συνδυασμούς με τη συσκευασία της ασπιρίνης.

Δύο απεργίες τον Νοέμβριο από ΓΣΕΕ και ΠΑΜΕ

Με αιχμή την κατάθεση του προϋπολογισμού, η ΓΣΕΕ κήρυξε 24ωρη πανελλαδική απεργία για την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου. Την ώρα που συνεδρίαζε η ολομέλεια της Συνομοσπονδίας, το ΠΑΜΕ πραγματοποιούσε έξω από το κτίριο αντισυγκέντρωση, καταγγέλλοντας την ηγεσία της ότι κρατάει πιο κυβερνητική στάση και από τους κυβερνητικούς, μπλοκάροντας και υπονομεύοντας τις αποφάσεις των συνδικάτων για απεργία. Τουλάχιστον αυτών που ελέγχει το ΚΚΕ, και τα οποία έχουν κηρύξει απεργία για τις 14 Νοεμβρίου…

Μετά τον Alpha και το Star εκτός Nova

Εκτός Νova και το κανάλι Star. Από την ερχόμενη Κυριακή σταματά η μετάδοσή του από το μπουκέτο της Νοva. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ρήξη επήλθε επειδή η Nova ζήτησε τη μείωση του καταβαλλόμενου τιμήματος προς το κανάλι του Star. Ετσι, το τελευταίο θα μεταδίδεται μόνον μέσω του επίγειου δικτύου της Digea ή δορυφορικά μέσω του μπουκέτου της Cosmote TV. Το Star είναι το δεύτερο κανάλι που βγαίνει εκτός του μπουκέτου της Nova, μετά εκείνο του Alpha τον περασμένο Φεβρουάριο. Εκτιμάται ότι η Nova έχει ζητήσει τη μείωση του καταβαλλόμενου τιμήματος και από άλλα κανάλια.

Σήμερα «βαθμολογεί» την Ελλάδα η DBRS

Η σημερινή αξιολόγηση της DBRS είναι και η μοναδική που περιμένει η κυβέρνηση γι’ αυτό το έτος, ώστε να βρεθεί λίγο πιο κοντά στην επενδυτική βαθμίδα, αφού οι Fitch, Moody’s και S&P έχουν «κλείσει» με τις προγραμματισμένες αξιολογήσεις τους για το 2018. Εάν λάβουμε υπόψη τα όσα τόνισε η DBRS στην τελευταία αξιολόγησή της τον Ιούνιο (όταν αναβάθμισε την Ελλάδα σε «Β υψηλό» από «Β»), δεν θα πρέπει να αναμένεται νέα κίνηση σήμερα. Οπως είχε επισημάνει, οι παράγοντες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μία νέα αναβάθμιση της αξιολόγησης της Ελλάδας, είναι: 1) η συνεχής εφαρμογή των δημοσιονομικών και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων για τη στήριξη της οικονομικής ανάπτυξης, 2) η συμμόρφωση με τη μεταμνημονιακή παρακολούθηση και 3) η μεγαλύτερη πρόσβαση στην αγορά ομολόγων. Καθώς είναι ίσως πολύ νωρίς να αξιολογηθούν οι δύο πρώτοι παράγοντες, ενώ ο τρίτος σίγουρα δεν ικανοποιείται με την Ελλάδα να παραμένει εκτός αγορών από τον περασμένο Φεβρουάριο, μόνο μία έκπληξη θα μπορούσε να περιμένει η ελληνική κυβέρνηση από τον οίκο, σύμφωνα με εγχώριους αναλυτές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή