Ο ΔΗΚΤΗΣ (21/11/18)

2' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντείνεται ο ανταγωνισμός στις επενδυτικές ακινήτων

«Φουντώνει» ο ανταγωνισμός στον κλάδο των επενδυτικών εταιρειών ακινήτων (ΑΕΕΑΠ), καθώς μόνο τον τελευταίο μήνα προστέθηκαν δύο νέες εταιρείες (Orilina Properties από την Brevan Howard και Trade Estates από τον όμιλο Φουρλή), ενώ σύντομα αναμένεται και η Noval από τον όμιλο της Βιοχάλκο. Σύμφωνα με στελέχη του κλάδου, η «πολυκοσμία» αυτή, σύντομα θα αρχίσει να πιέζει τις μικρότερες εταιρείες του κλάδου, που δεν θα μπορούν να ανταγωνιστούν τις μεγαλύτερες, καθώς η ελληνική αγορά ακινήτων δεν φημίζεται για τον «πλούτο» ποιοτικών ακινήτων που προσφέρει. Ηδη, έχουν γίνει και οι πρώτες διερευνητικές κρούσεις για τη συνένωση κάποιων από τις μικρότερες ΑΕΕΑΠ του κλάδου (Μπλε Κέδρος της οικογένειας Ευμορφίδη, Briq του ομίλου Infoquest και Intercontinental International της οικογένειας Χαλικιά), χωρίς όμως κάποιο απτό αποτέλεσμα μέχρι στιγμής, καθώς προτιμάται η αυτόνομη πορεία.

Θολώνει ξανά τα νερά ο Χουλιαράκης

Πριν από ένα μήνα, στη Βουλή, ο κ. Χουλιαράκης μας είχε «τρελάνει» λέγοντας ότι το σχέδιο προϋπολογισμού που είχε κατατεθεί στις Βρυξέλλες δεν είχε δύο, αλλά ένα σενάριο, με μη περικοπή των συντάξεων, και ότι το άλλο ήταν απλώς ένα «σενάριο βάσης». Χθες, ο ίδιος μας είπε ότι δεν επρόκειτο, ούτως ή άλλως, να πάρουμε τη δόση των 600 εκατ. ευρώ από τα SMPs και ΑNFAs τον Δεκέμβριο, όπως περιμέναμε και όπως προέβλεπε η απόφαση του Eurogroup του Δεκεμβρίου, αλλά αργότερα, γιατί πρέπει πρώτα να αξιολογηθούν οι δεσμεύσεις ώς το τέλος του χρόνου. Θολώνει τα νερά κανονικά ο αναπληρωτής υπουργός, αλλά προφανώς ξέρει ότι το έδαφος στις Βρυξέλλες του το επιτρέπει.

Σε βιομηχανία στη Θράκη επενδύει η ΕΤΕπ

Η πρώτη άμεση επένδυση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) σε ελληνική βιομηχανία αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα το πρωί. Μάλιστα, η σχετική ανακοίνωση θα γίνει, όπως πληροφορείται η στήλη, σε ενημερωτική συνάντηση της εταιρείας με ΜΜΕ, στην οποία θα παρευρεθεί και ο υπουργος Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννης Δραγασάκης. Η βιομηχανία στην οποία θα επενδύσει η ΕΤΕπ βρίσκεται στην ακριτική Θράκη και αποτελεί εταιρεία μεγάλου ομίλου επιχειρήσεων στην Ελλάδα.

Μικροί, μεγάλοι στην Black Friday

Πρόσκληση στους εμπόρους να συμμετάσχουν στην Black Friday απηύθυνε χθες ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) Βασίλης Κορκίδης (φωτ.). «Δεδομένου ότι αυτή η προωθητική ενέργεια πραγματοποιήθηκε πέρυσι κατά κύριο λόγο από αλυσίδες μεγάλων επιχειρήσεων, θεωρούμε ότι δεν πρέπει να αφήσουμε την ημέρα αυτή ανεκμετάλλευτη, αλλά να την κάνουμε γνωστή και στους μικρούς και μεσαίους εμπόρους της ελληνικής αγοράς, ώστε να την αξιοποιήσουν ανάλογα», υποστήριξε χθες. Η εν λόγω πρόσκληση, πάντως, προξενεί εντύπωση εάν αναλογισθούμε ότι η ΕΣΕΕ έχει ταχθεί γενικώς κατά των πολλών προσφορών.

Εκτός… ελέγχου δύο ελεγκτές

Χθες το πρωί σε μεγάλο φαρμακείο των βορείων προαστίων, κλιμάκιο της ΑΑΔΕ διενεργεί έλεγχο. Οι δύο ελεγκτές για έναν περίεργο λόγο, ενδεχομένως εκφοβισμού, φωνάζουν και τρομοκρατούν ακόμα και τους πελάτες. Μάλιστα, οι φωνές υψώνονται ακόμα περισσότερο στην υπάλληλο που εξυπηρετούσε εκείνη τη στιγμή κάποιον πελάτη και καθυστερούσε να δώσει τα στοιχεία του. Τα όσα έλεγαν είναι απερίγραπτα. Και δυστυχώς, το πνεύμα του διοικητή της Αρχής είναι τελείως διαφορετικό από αυτό που προσπαθούσαν να επιβάλουν οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ. Σε κάθε περίπτωση, εάν στην επιχείρηση εντόπισαν φοροδιαφυγή πρέπει να επιβληθούν τα πρόστιμα που προβλέπει η νομοθεσία. Ωστόσο, σε καμία περίπτωση δεν είναι αποδεκτή τέτοιου είδους συμπεριφορά, τη στιγμή μάλιστα που ο επικεφαλής της ΑΑΔΕ Γ. Πιτσιλής προσπαθεί με τις ενέργειές του να κάνει φιλικότερη την εφορία προς στον πολίτη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή