Ο ΔΗΚΤΗΣ (27/11/18)

2' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οριστική δέσμευση λογαριασμών

Σε οριστική δέσμευση μέχρι το τέλος της έρευνας των τραπεζικών λογαριασμών του πρώην αντιπρόεδρου της Jumbo Ευάγγελου Παπαευαγγέλου (φωτ.) προχώρησε η Αρχή για το «ξέπλυμα» βρώμικου χρήματος. Την εντολή έδωσε η επικεφαλής της Αρχής, αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αννα Ζαΐρη, καθώς ερευνάται ενδεχόμενη τέλεση αξιοποίνων πράξεων μέσω συμβάσεων επιχειρήσεων συμφερόντων του κ. Παπαευαγγέλου. Οι επίμαχες συμβάσεις βρίσκονται στο στόχαστρο εισαγγελικών και φορολογικών αρχών, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχει διαπραχθεί και το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Υπενθυμίζεται ότι, με εντολή της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου, ήδη η υπόθεση διερευνάται από τον οικονομικό εισαγγελέα, o oποίος ερευνά τις πωλήσεις ακινήτων σε Κινέζους επενδυτές από εταιρείες του πρώην αντιπρόεδρου της Jumbo Ευάγγελου Παπαευαγγέλου.

Νέος πρόεδρος της ΕΣΕΕ ο κ. Καρανίκας

Ο Γιώργος Καρανίκας, επικεφαλής του συνδυασμού Ενωμένο Ελληνικό Εμπόριο, θα είναι ο νέος πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ). Ο εν λόγω συνδυασμός έλαβε στις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 258 ψήφους, συγκεντρώνοντας ποσοστό 60% και καταλαμβάνοντας 15 έδρες στο διοικητικό συμβούλιο. Σήμερα ο κ. Καρανίκας, ως πρώτος σε σταυρούς προτίμησης του πλειοψηφήσαντος συνδυασμού, θα καλέσει σε σώμα το νέο διοικητικό συμβούλιο, προκειμένου να εκλεγούν τα νέα μέλη του προεδρείου της ΕΣΕΕ.

Επενδύσεις για αξιοπρεπείς δουλειές αντί επιδομάτων

«Το ακολουθούμενο μείγμα πολιτικής στηρίζεται σε υπερβολικό βαθμό στη διατήρηση του φορολογικού βάρους της ιδιωτικής οικονομίας σε υψηλά επίπεδα και της μετατόπισης πόρων όχι σε επενδύσεις, αλλά στην κατανάλωση μέσω παροχών», επισημαίνει ο ΣΕΒ στο μηνιαίο δελτίο του. Οπως τονίζει, «οι οικονομικά ασθενέστεροι δεν μπορούν να στηρίζονται σε μόνιμη βάση σε κοινωνικά επιδόματα, που χρηματοδοτούνται με την υπερφορολόγηση της εργασίας και της επιχειρηματικότητας. Πρέπει να έχουν αξιοπρεπείς δουλειές και μισθούς. Και αυτό μόνο με επενδύσεις επιτυγχάνεται».

«Ανεβάζουν ταχύτητα» οι επενδυτικές ακινήτων

Ο κλάδος των επενδυτικών εταιρειών ακινήτων (ΑΕΕΑΠ) ήταν από τους πλέον κινητικούς ήδη από την περίοδο της βαθιάς ύφεσης, καθώς σχεδόν το σύνολο των επενδύσεων που γίνονταν για την απόκτηση νέων ακινήτων κατά κανόνα έφερε τη «σφραγίδα» κάποιας από τις ΑΕΕΑΠ. Αντιλαμβάνεται κανείς, λοιπόν, το τι μέλλει γενέσθαι τους επόμενους μήνες, μετά και τη χθεσινή ανακοίνωση για τη συγχώνευση Eurobank – Grivalia, αλλά και τη σταδιακή λειτουργία σειράς νέων εταιρειών, που είτε αδειοδοτήθηκαν είτε αναμένουν τη σχετική έγκριση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

«Κοροϊδεύουν συνταξιούχους χηρείας»

Για κοροϊδία και για εξαπάτηση από το υπουργείο Εργασίας προς τους συνταξιούχους χηρείας, οι οποίοι είναι δικαιούχοι αναδρομικών ποσών της εισφοράς υπέρ ΕΟΠΥΥ, κάνει λόγο το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων (ΕΝΔΙΣΥ). Με επίσημη ανακοίνωση το Δίκτυο υποστηρίζει ότι η διαδικασία καταβολής των αναδρομικών ξεκίνησε με τις συντάξεις του μηνός Νοεμβρίου και μάλιστα για μέρος των δικαιούχων. Το ΕΝΔΙΣΥ έδωσε στη δημοσιότητα τη μηνυτήρια αναφορά που είχε καταθέσει σχετικά με το θέμα, στον αρμόδιο εισαγγελέα, ήδη από τις 2 Αυγούστου του τρέχοντος έτους. Επισημαίνεται ότι μία ημέρα μετά, στις 3/8/2018, το υπουργείο Εργασίας έβγαλε δελτίο Τύπου με διάψευση, στην οποία υποστήριζε ότι τα ποσά στους δικαιούχους κατεβλήθησαν, ενώ για τα αναδρομικά θα έπρεπε οι δικαιούχοι να υποβάλουν αιτήσεις έως το τέλος Οκτωβρίου, βάσει του κληρονομικού δικαίου. Το ΕΝΔΙΣΥ υποστηρίζει ότι το υπουργείο προχώρησε στην πληρωμή μόλις των 20.000 από τις συνολικά 80.000 περιπτώσεις, και αυτό όταν ο εισαγγελέας έδωσε εντολή και χρεώθηκε στον 19ο πταισματοδίκη η αναφορά του ΕΝΔΙΣΥ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή