Ο ΔΗΚΤΗΣ (07/12/18)

2' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Χαλυβουργική δεν είναι πελάτης της ΔΕΗ

Τους εκπροσώπους των εργαζομένων της Χαλυβουργικής για το πρόβλημα των συσσωρευμένων χρεών και τη μη πληρωμή των τρεχόντων λογαριασμών της εταιρείας ενημέρωσε χθες ο επικεφαλής της ΔΕΗ Μανόλης Παναγιωτάκης. Σε συνάντηση που είχε χθες στο γραφείο του ο κ. Παναγιωτάκης μετέφερε στους εργαζομένους «τη δεδομένη ευαισθησία της διοίκησης της ΔΕΗ για το ιερό δικαίωμα στη δουλειά», στο πλαίσιο του οποίου –όπως είπε– θα γίνει ότι είναι δυνατόν από την πλευρά της επιχείρησης για να βρεθεί λύση. Οπως ανακοίνωσε η ΔΕΗ, στη συνάντηση έγινε κατανοητό ότι η Χαλυβουργική δεν είναι πλέον πελάτης της ΔΕΗ και ότι μπορεί να διασφαλίσει την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας από το σύστημα ως αυτοπρομηθευόμενος καταναλωτής. Αυτοπρομηθευόμενος καταναλωτής σημαίνει ότι, εάν η Χαλυβουργική εξακολουθεί να μην πληρώνει το ρεύμα που καταναλώνει, ο λογαριασμός επιμερίζεται στο σύνολο των παρόχων ηλεκτρικού ρεύματος.

Αναδρομική… αυστηρότητα για αναθέσεις σε διαφημιστικές

Κατάργηση της απευθείας ανάθεσης διαφημιστικών εκστρατειών από φορείς του Δημοσίου και μάλιστα με αναδρομική ισχύ από τον Αύγουστο του 2016 προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Οικονομίας που κατατέθηκε χθες. Αν και θεωρητικά κάποιος θα μπορούσε να υποστηρίξει ότι η δυνατότητα αυτή είχε καταργηθεί με τον νόμο 4412/2016 περί δημοσίων συμβάσεων, δεν υπήρχε ρητή κατάργηση του σχετικού άρθρου 5 του Προεδρικού Διατάγματος 261/1997. Αξίζει να σημειωθεί ότι η νέα ρύθμιση θα καταλαμβάνει και ήδη ανατεθείσες συμβάσεις, καθώς ισχύει αναδρομικά από τις 8 Αυγούστου 2016.

Πωλητές οι ξένοι επενδυτές στο Χ.Α. τον Νοέμβριο

Τα επίσημα στοιχεία του Χρηματιστηρίου επιβεβαιώνουν τη φυγή των ξένων επενδυτών τον Νοέμβριο, εν μέσω των ισχυρών πιέσεων που ασκήθηκαν στις τραπεζικές μετοχές στέλνοντας τον κλαδικό δείκτη σε ιστορικά χαμηλά. Σύμφωνα με το Μηνιαίο Στατιστικό Δελτίο AξIANumbers, οι ξένοι επενδυτές εμφάνισαν εκροές ύψους 131,34 εκατ., ενώ ο συνολικός τζίρος διαμορφώθηκε στα 1,34 δισ., αυξημένος κατά 22,7% σε σχέση με τον Οκτώβριο. Παράλληλα, η συνολική κεφαλαιοποίηση του Χ.Α. έκλεισε στα 36,43 δισ. ευρώ, μειωμένη κατά 1,1% σε μηνιαία βάση.

Διευκολύνσεις στις λαϊκές αγορές ενόψει εκλογών

Ανέκαθεν οι λαϊκές αγορές αποτελούσαν πεδίο προεκλογικών παροχών και κομματικών σκοπιμοτήτων. Η σημερινή κυβέρνηση δεν αποτελεί εξαίρεση. Ετσι, με τροπολογία που κατατέθηκε χθες σε νομοσχέδιο του υπουργείου Τουρισμού αποσυνδέεται η προσκόμιση ασφαλιστικής ενημερότητας από τη διαδικασία ανανέωσης των αδειών παραγωγών και επαγγελματιών πωλητών στο υπαίθριο εμπόριο. Επίσης, παρέχεται η δυνατότητα στους επαγγελματίες πωλητές που δεν έχουν ανανεώσει την άδειά τους να ασκούν κανονικά τη δραστηριότητά τους μέχρι τις 15 Ιανουαρίου 2019, χωρίς να απαιτείται θεώρηση-ανανέωση.

«Μεταγραφή» στην Εθνική Τράπεζα

Γενική διευθύντρια λιανικής τραπεζικής στην Εθνική Τράπεζα, στη θέση της Νέλλης Τζάκου που αποχώρησε πρόσφατα, αναλαμβάνει η Χριστίνα Θεοφιλίδη (φωτ.). Χθες ο όμιλος της Eurobank ανακοίνωσε και επίσημα ότι η κ. Θεοφιλίδη αποχωρεί από την τράπεζα στις 14 Δεκεμβρίου. Με μακρά εμπειρία σε θέματα λιανικής τραπεζικής η κ. Θεοφιλίδη προέρχεται από τον όμιλο της Eurobank, στον οποίο εργάστηκε επί 22 χρόνια σε διαφορετικές επιτελικές θέσεις. Από το 2016 είναι γενική διευθύντρια προϊόντων λιανικής τραπεζικής και μέλος της διοικητικής επιτροπής της Eurobank, ενώ στο παρελθόν είχε διατελέσει διευθύνουσα σύμβουλος στην Eurobank Υπηρεσίες Προώθησης και Διαχείρισης Προϊόντων Καταναλωτικής και Στεγαστικής Πίστης, επικεφαλής της γενικής διεύθυνσης προβληματικών δανείων ιδιωτών, επικεφαλής της Eurobank Household Lending, διευθύντρια της Eurobank Cards κ.ά. Διαθέτει MBA από το European Institute for Business Administration και BA σε οικονομικά και ψυχολογία από το Swarthmore College των ΗΠΑ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή