Αγωγή κατά της BMW καταθέτουν οι Αρχές της Νοτίου Κορέας

Αγωγή κατά της BMW καταθέτουν οι Αρχές της Νοτίου Κορέας

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το υπουργείο Μεταφορών της Νοτίου Κορέας ανακοίνωσε χθες πως θα ασκήσει αγωγή κατά της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας BMW, την οποία κατηγορεί πως έχει καθυστερήσει να προχωρήσει σε ανάκληση οχημάτων της και ότι έχει αποκρύψει προβλήματα στα αυτοκίνητα τα οποία έχουν οδηγήσει σε φωτιές σε κινητήρες από την αρχή του έτους. Η ύπαρξη ελαττώματος στην εξάτμιση μοντέλων της BMW που κινούνται με ντίζελ έχει οδηγήσει στην πρόκληση 52 πυρκαγιών σε αυτοκίνητα μέχρι το τέλος Νοεμβρίου, αναγκάζοντας τη γερμανική εταιρεία κατασκευής πολυτελών αυτοκινήτων να ανακαλέσει 172.080 αυτοκίνητα και να εκδώσει ανακοίνωση Τύπου όπου απολογείται για το πρόβλημα.

Το υπουργείο Μεταφορών της Νοτίου Κορέας έχει επιβάλει πρόστιμο ύψους σχεδόν 10 εκατ. δολαρίων στην BMW. Σύμφωνα με την κυβέρνηση της χώρας, η διερεύνηση της υπόθεσης έδειξε πως η πυρκαγιά προκαλείται από λανθασμένο σχεδιασμό του συστήματος επανακυκλοφορίας των αερίων της εξάτμισης. Η Σεούλ ανακοίνωσε χθες πως θα αποφασίσει κατά πόσον θα διατάξει την ανάκληση ακόμη περισσότερων αυτοκινήτων της BMW. Η διοίκηση της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας έχει αρνηθεί πως υπάρχει λάθος στον σχεδιασμό του συστήματος εξάτμισης των αυτοκινήτων της και επιμένει πως ανακάλεσε τα οχήματά της εγκαίρως.

«Αρχίσαμε να εφαρμόζουμε το μέτρο της ανάκλησης δίχως δισταγμό τη χρονική στιγμή κατά την οποία προσδιορίστηκε η αιτία που προκαλούσε τις πυρκαγιές», ανακοίνωσε χθες η BMW Νοτίου Κορέας. Η γερμανική εταιρεία ανέφερε ότι πρώτη φορά αναγνώρισε τον Ιούλιο του 2018 πως το προβληματικό σύστημα επανακυκλοφορίας των αερίων της εξάτμισης ήταν αυτό που προκαλούσε τις πυρκαγιές. Ωστόσο η κυβέρνηση της Νοτίου Κορέας υποστηρίζει ότι η BMW γνώριζε την ύπαρξη του συγκεκριμένου προβλήματος ήδη από το 2015, όταν είχε συστήσει ειδική ομάδα ώστε να αντιμετωπίσει το πρόβλημα. Τον περασμένο Ιούλιο η BMW είχε ανακοινώσει την ανάκληση 106.317 οχημάτων της, ωστόσο δεν είχε ανακαλέσει επιπλέον 65.763 οχήματα που χρησιμοποιούν τον ίδιο κινητήρα με τα ανακληθέντα οχήματα, ανέφερε χθες η κυβέρνηση της Νοτίου Κορέας.

Οι πωλήσεις της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας στη Νότιο Κορέα μειώθηκαν στο διάστημα Ιανουαρίου – Νοεμβρίου κατά σχεδόν 10%, στα 47.5569 οχήματα, σε σύγκριση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2017. Ως μέτρο σύγκρισης πρέπει να αναφερθεί πως η αγορά εισαγόμενων αυτοκινήτων αναπτύχθηκε την ίδια περίοδο με ρυθμό 13%, ενώ η νοτιοκορεατική Hyundai είχε αύξηση πωλήσεων 3%. Η BMW είναι η ξένη αυτοκινητοβιομηχανία με τις δεύτερες υψηλότερες πωλήσεις στη Νότιο Κορέα μετά την επίσης γερμανική Mercedes-Benz. Τα τελευταία χρόνια οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν καταγράψει πολύ μεγάλη αύξηση πωλήσεων στον αγορά της Νοτίου Κορέας, όπου κυριαρχούσε παραδοσιακά η Hyundai. Οι παράγοντες που οδήγησαν στη μεγάλη άνοδο πωλήσεων των γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών είναι αφενός οι πολύ οικονομικοί κινητήρες ντίζελ που χρησιμοποιούν και αφετέρου η υπογραφή της συμφωνίας ελευθέρου εμπορίου μεταξύ Ε.Ε. και Νοτίου Κορέας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή