Στα ασφαλή καταφύγια χρυσού και ομολόγων οι διεθνείς επενδυτές

Στα ασφαλή καταφύγια χρυσού και ομολόγων οι διεθνείς επενδυτές

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα ύψη εκτοξεύθηκαν χθες οι τιμές των ομολόγων, αλλά και του χρυσού, του πετρελαίου και του ελβετικού φράγκου, καθώς οι διεθνείς επενδυτές αναζήτησαν «ασφαλές καταφύγιο» για τα κεφάλαιά τους μετά την εκδήλωση των τρομοκρατικών επιθέσεων. Οι αποδόσεις των βραχυπρόθεσμων ευρωπαϊκών κρατικών ομολόγων υποχώρησαν ειδικότερα στα χαμηλότερα επίπεδα των δύο τελευταίων ετών, δεδομένου ότι τις ώρες της κρίσης χθες η αγορά τους χαρακτηρίσθηκε από τη μεγαλύτερη συγκριτικώς ρευστότητα. Ειδικότερα, οι αποδόσεις των γερμανικών ομολόγων δεκαετούς διάρκειας, που πριν από τις επιθέσεις σημείωναν άνοδο κατά περίπου 0,04 ποσοστιαίων μονάδων, υποχώρησαν κατά 0,07 στο 4,787%. Πηγές των αγορών έκαναν λόγο για τοποθετήσεις πανικού και έκριναν σκόπιμο να επισημάνουν ότι «δεν ξέρουμε τι θα συμβεί αύριο», όπως και ότι «οι Αμερικανοί είναι απόντες, δεν ξέρουμε τι θα συμβεί όταν επιστρέψουν στις αγορές, με ποιες διαθέσεις θα επιστρέψουν…».

Ο χρυσός, η εναλλακτική ασφαλής τοποθέτηση, προσείλκυσε χθες τους επενδυτές, με αποτέλεσμα την εκτίναξη της τιμής του κατά 16 δολάρια, σε ποσοστό 6% η ουγγιά, στα 287 δολάρια, τιμή fixing, τις απογευματινές ώρες στο Λονδίνο. Στην αγορά spot η τιμή του χρυσού έκλεισε χθες στα 289,80 δολάρια ανά ουγγιά, με σημαντική άνοδο από την τιμή κλεισίματος στη Νέα Υόρκη το βράδυ της Δευτέρας, που ανήρχετο στα 271,40 δολάρια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή