Στα χαμηλά 15μήνου στις ΗΠΑ ο Δείκτης Διευθυντών Προμηθειών

Στα χαμηλά 15μήνου στις ΗΠΑ ο Δείκτης Διευθυντών Προμηθειών

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα χαμηλότερα επίπεδα 15μήνου εξασθένησε στις ΗΠΑ τον Δεκέμβριο ο Δείκτης Διευθυντών Προμηθειών (ΡΜΙ), καθώς διαμορφώθηκε στις 53,8 μονάδες. Αντίστοιχα, τον Νοέμβριο ο ίδιος δείκτης, που καταγράφει την πορεία της μεταποίησης, είχε φθάσει στις 55,3 μονάδες. Η εξέλιξη του Δεκεμβρίου φανερώνει πως υπάρχει μεν βελτίωση στις συνθήκες λειτουργίας της μεταποίησης, αλλά κάπως βραδύτερη. Ο μέσος όρος για τη δραστηριότητα στη μεταποίηση το τρίμηνο Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου στις ΗΠΑ, πάντως, είναι καλύτερος από εκείνον του ίδιου τριμήνου το 2017.

Η αύξηση της παραγωγής ήταν δυναμική τον Δεκέμβριο χάρη κυρίως στον υψηλότερο όγκο των νέων παραγγελιών.

Ωστόσο, αριθμητικά η αύξηση νέων παραγγελιών μειώθηκε τον Δεκέμβριο στα χαμηλότερα δεκαπενταμήνου λόγω ελαττωμένης ζήτησης. Αυτό είχε ως συνέπεια να αποδυναμωθεί η εμπιστοσύνη μεταξύ των επιχειρήσεων στα χαμηλότερα διετίας. Αν και υπήρξε έντονη αίσθηση αισιοδοξίας, αυτή ήταν κάτω του μέσου όρου. Επίσης, έως ένα βαθμό αντισταθμίστηκε από τις ανησυχίες για τη μακροβιότητα της ανάπτυξης των δραστηριοτήτων, που προέρχονται από νέες εταιρείες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή