Προειδοποίηση Samsung για χαμηλότερα κέρδη, έσοδα το δ΄ τρίμηνο 2018

Προειδοποίηση Samsung για χαμηλότερα κέρδη, έσοδα το δ΄ τρίμηνο 2018

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας και στον εμπορικό πόλεμο Ουάσιγκτον – Πεκίνου απέδωσε η Samsung Electronics την προς τα κάτω αναθεώρηση των αρχικών προβλέψεων για τα κέρδη και τις πωλήσεις το δ΄ τρίμηνο του 2018. Αναμένει τα λειτουργικά της κέρδη να διαμορφωθούν στα 9,6 δισ. δολάρια ή 10,9 τρισ. γουόν Νότιας Κορέας την περίοδο Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου του 2018. Δηλαδή θα είναι χαμηλότερα κατά 28,7% σε σχέση με έναν χρόνο πριν και κατά 38,5% από το ρεκόρ των 17,5 τρισ. γουόν Νότιας Κορέας που καταγράφηκε το γ΄ τρίμηνο του 2018. Οι πωλήσεις της Samsung θα είναι χαμηλότερες κατά 10,6% συγκριτικά με το δ΄ τρίμηνο του 2017.

Μια εβδομάδα πριν, η Apple προέβη σε ανάλογη προειδοποίηση για χαμηλότερα κέρδη λόγω της πτώσης των πωλήσεων κινητών τηλεφώνων στην Κίνα. Μάλιστα, οι δύο εταιρείες αλληλοεπηρεάζονται καθώς είναι ανταγωνιστές, αλλά παράλληλα συνάπτουν επιχειρηματικές συναλλαγές, επισημαίνει σε σχετικό δημοσίευμα η βρετανική εφημερίδα Financial Times. Η Apple είναι ο μεγαλύτερος πελάτης της Samsung επειδή προμηθεύεται από αυτήν κάρτες μνήμης και πάνελ Oled.

Είναι η πρώτη φορά έπειτα από μια διετία που η Samsung προειδοποιεί για χαμηλότερα του αναμενομένου τριμηνιαία κέρδη, τονίζοντας πως η παγκόσμια ζήτηση εξασθένησε περισσότερο απ’ όσο είχε προβλεφθεί. Κατά συνέπεια, οι μεγάλοι τεχνολογικοί κολοσσοί περιόρισαν τις επενδύσεις τους σε κέντρα επεξεργασίας δεδομένων, με αποτέλεσμα να υποχωρήσουν οι πωλήσεις καρτών μνήμης της Samsung. Η νοτιοκορεατική εταιρεία ανέφερε πως επικρατεί μεγάλη αβεβαιότητα σε μακροοικονομικό επίπεδο. «Τα αποθέματα σε κάρτες μνήμης παρουσιάζουν μεγάλη αύξηση σε σχέση με τις επενδύσεις που είχαν πραγματοποιηθεί το α΄ εξάμηνο του περυσινού έτους», σχολίασε αναλυτής της επενδυτικής εταιρείας SK Securities. Η επενδυτική εταιρεία Nomura υπολογίζει πως οι τιμές των καρτών μνήμης Dram, οι οποίες χρησιμοποιούνται σε διακομιστές (servers), θα υποχωρήσουν κατά 31% μέσα στο 2019, προμηνύοντας μια ακόμη δύσκολη περίοδο. Η Samsung σχεδιάζει, ωστόσο, να αναπτύξει τσίπσετ (chipset, ομάδες ολοκληρωμένων κυκλωμάτων) σε δίκτυα κινητής τηλεφωνίας 5ης γενιάς, τεχνητής νοημοσύνης και αυτόνομης οδήγησης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή