Πτώση καταγράφουν οι μετοχές στο ξεκίνημα των συναλλαγών στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Πτώση καταγράφουν οι μετοχές στο ξεκίνημα των συναλλαγών στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με αρνητικό πρόσημο ξεκίνησαν τη σημερινή συνεδρίαση οι ευρωπαϊκές μετοχές, καθώς εξασθένισε η αισιοδοξία από τον τερματισμό της μερικής αναστολής των ομοσπονδιακών υπηρεσιών (shutdown) στις ΗΠΑ και οι επενδυτές βρίσκονται αντιμέτωποι με μια γεμάτη εβδομάδα, κατά την οποία αναμένονται κρίσιμες ψηφοφορίες για το Brexit, εμπορικές συνομιλίες μεταξύ της Κίνας και των ΗΠΑ, καθώς και η απόφαση πολιτικής της Federal Reserve.

Στις 10:30 ώρα Ελλάδας, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε πτώση 0,5%, με τα περισσότερα χρηματιστήρια και κλάδους να κινούνται πτωτικά.

Σε επίπεδο επιχειρηματικών εξελίξεων, η γερμανική MorphoSys κατέγραψε βουτιά 6,6% ύστερα από την δημοσιοποίηση της απόφασης αμερικανικού δικαστηρίου για τρεις πατέντες.

Πτώση 3,3% κατέγραψε νωρίτερα η μετοχή της Alstom, αφού ο γαλλικός όμιλος και η γερμανική Siemens προχώρησαν σε νέες παραχωρήσεις σε μια προσπάθεια να απαντηθούν οι ανησυχίες περί μονοπωλίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφορικά με τα σχέδιά τους να συστήσουν έναν ευρωπαϊκό κολοσσό στον κλάδο των σιδηροδρόμων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή