Σφάλμα στην εφαρμογή FaceTime της Apple για βιντεοκλήσεις

Σφάλμα στην εφαρμογή FaceTime της Apple για βιντεοκλήσεις

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέo σοβαρό πρόβλημα ασφαλείας ανακύπτει με την Apple, διότι πελάτες της με iPhone ανακάλυψαν πως μπορούσαν να ακούσουν τον συνομιλητή τους, χωρίς να το γνωρίζει ο ίδιος. Αυτό κατέστη εφικτό μέσω της υπηρεσίας συνομιλίας FaceTime. Οπως επισημαίνει σε σχετικό του άρθρο το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, πρόκειται για ένα από τα σοβαρότερα ζητήματα ασφαλείας που καλείται να αντιμετωπίσει η εταιρεία. Τι συμβαίνει ακριβώς; Εξαιτίας του σφάλματος στην εν λόγω υπηρεσία, το άτομο που καλεί μπορεί να ακούσει τι γίνεται στον χώρο του καλούμενου, ακόμα και όταν ο τελευταίος δεν έχει καν απαντήσει στο τηλέφωνο. Πρόκειται για την επιλογή της συζήτησης από το μενού στο FaceTime, όπου τοποθετείς το δικό σου τηλέφωνο και εκείνο του συνομιλητή. Λόγω του σφάλματος στο FaceTime γίνεται και αποστολή βίντεο, εάν ρυθμίσεις την ένταση του ήχου. «Γνωρίζουμε το θέμα και ξέρουμε και πώς θα το διορθώσουμε», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Apple. H επισκευή θα γίνει μέσω ενημέρωσης του λογισμικού στα iPhones εντός της εβδομάδας.

Απενεργοποίηση

Στο μεσοδιάστημα η εταιρεία ειδοποίησε τους χρήστες των τηλεφώνων της να θέσουν εκτός λειτουργίας τη ρύθμιση FaceΤime. Το ίδιο μπορούν να κάνουν και στις συσκευές iPad, iPod και στους υπολογιστές Μac. O κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Αντριου Κουόμο, εξέδωσε σχετική ανακοίνωση χαρακτηρίζοντας «εξωφρενικό» το τεχνικό σφάλμα του FaceTime, το οποίο παραβιάζει το απόρρητο της ιδιωτικής ζωής και θέτει τους Νεοϋορκέζους σε κίνδυνο. Ο Τιμ Κουκ, διευθύνων σύμβουλος της Αpple, και η ίδια η εταιρεία του συνολικά θέλουν να προαγάγουν την προστασία των προσωπικών στοιχείων και να μη βρεθούν στη θέση του Facebook με τη διαρροή αναρίθμητων στοιχείων.

Εν τω μεταξύ, χθες, αναμενόταν αργά τη νύχτα η Apple να δημοσιοποιήσει τα οικονομικά αποτελέσματα τετάρτου τριμήνου. Ορισμένοι αναλυτές αρχικά έλεγαν πως το τεχνικό σφάλμα μπορεί και να επηρέαζε την τιμή της μετοχής της Apple. Χθες, άνοιξε στα 156,25 δολάρια, ανήλθε στο υψηλό ημέρας των 158,13 δολαρίων και πριν από το κλείσιμο διαπραγματευόταν στα 156,46 δολ. χωρίς να έχει πληγεί από το FaceTime.

Αξίζει να επισημανθεί σχετικά με τα οικονομικά αποτελέσματα της Apple, πως οι επενδυτές δεν δείχνουν κάποιον ιδιαίτερο ενθουσιασμό. Ηδη, γνωρίζουν από τις προηγούμενες ανακοινώσεις της εταιρείας πως τα έσοδα θα απέχουν από τις προβλέψεις λόγω επιβράδυνσης των πωλήσεων στις αναδυόμενες αγορές γενικά και στην Κίνα ειδικότερα. Θεωρητικά θα ανακοινώσει η Apple την πρώτη μείωση τριμηνιαίων πωλήσεων από τότε που για πρώτη φορά κυκλοφόρησε στην αγορά το iPhone.

Σημειώνεται, τέλος, πως στις αρχές Ιανουαρίου ο επικεφαλής της Apple Τιμ Κουκ είχε προειδοποιήσει πως τα έσοδα του τριμήνου Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου 2018 θα είναι στα 84 δισ. δολ., όταν οι αρχικές προβλέψεις τα έφεραν μεταξύ 89-93 δισ. δολ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή