Νέα υποχώρηση του 10ετούς ομολόγου στο 3,87%

Νέα υποχώρηση του 10ετούς ομολόγου στο 3,87%

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον για τα ομόλογα παρατηρήθηκε και σήμερα στη δευτερογενή αγορά.

Οι τιμές κινήθηκαν ανοδικά με αποτέλεσμα η απόδοση του 10ετούς τίτλου να υποχωρήσει εκ νέου στο 3,87% από 3,93% που κυμαινόταν χθες.

Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος (ΗΔΑΤ) καταγράφηκαν συναλλαγές ύψους 25 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 23 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς.

Τη μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα συγκέντρωσε το 7ετές ομόλογο με 5 εκατ. ευρώ. Η απόδοση του 10ετους ομολόγου αναφοράς διαμορφώθηκε στο 3,87% από 3,92% χθες με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με απόδοση 0,16%, να υποχωρήσει περαιτέρω στο 3,71% από 3,74% χθες.

Στην αγορά συναλλάγματος έντονα ανοδικές τάσεις εμφανίζει σήμερα το ευρώ έναντι του δολαρίου, μετά τις χθεσινές δηλώσεις του επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ. Έτσι νωρίς το απόγευμα το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν στα 1,1479 δολ. από το επίπεδο των 1,1480 δολ. που άνοιξε η αγορά.

Στη διάρκεια της ημέρας το ευρώ ανατιμήθηκε έως τα 1,1514 δολ.

Η Fed όπως δήλωσε χθες ο πρόεδρος της Τζερόμ Πάουελ (Jerome Powell) αποφάσισε να "παγώσει" προς το παρόν τα επιτόκια μεταθέτοντας έτσι για το εγγύς μέλλον την περαιτέρω αύξηση τους.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή