Σε ιστορικό χαμηλό η ανεργία στη Γερμανία

Σε ιστορικό χαμηλό η ανεργία στη Γερμανία

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρά την επιβράδυνση της γερμανικής οικονομίας ο αριθμός των ανέργων στη Γερμανία δεν αυξήθηκε. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία για τον μήνα Φεβρουάριο που δημοσιεύθηκαν την Παρασκευή. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΒΑ), ο αριθμός των ανέργων μειώθηκε σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2018 κατά 173.000 άτομα. Με 2,373 εκατομμύρια ο αριθμός των ανθρώπων που αναζητούν μια θέση εργασίας είναι ο χαμηλότερος που έχει καταγραφεί για το μήνα Φεβρουάριο από την ενοποίηση της Γερμανίας πριν 29 χρόνια, το 1990.

«Ανθεκτική η αγορά εργασίας»

Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία, τον Φεβρουάριο ο αριθμός των απασχολούμενων αυξήθηκε σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του περασμένου έτους κατά 477.000 άτομα στα 44,79 εκατομμύρια. Παράλληλα, υψηλή παραμένει η ζήτηση των επιχειρήσεων για εργατικό δυναμικό. Τον Φεβρουάριο η ΒΑ κατέγραψε 784.000 κενές θέσεις εργασίας. Όπως εκτιμά ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Απασχόλησης Ντέτλεφ Σέλε «η αγορά εργασίας παραμένει ανθεκτική παρά την οικονομική συγκυρία», δηλαδή τους χαμηλούς ρυθμούς ανάπτυξης της γερμανικής οικονομίας.

Προβλέπεται πάντως ότι ο αριθμός των ανέργων στη Γερμανία θα μειωθεί ακόμη περισσότερο. Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του υπουργείου Οικονομίας, το ποσοστό της ανεργίας φέτος θα περιοριστεί από το 5,3% στο 4,9%. Σε περίπτωση που στο τέλος του χρόνου επιβεβαιωθεί αυτό το ποσοστό, τότε η ανεργία στη Γερμανία θα έχει πέσει για πρώτη φορά από το 1981 κάτω από το φράγμα του 5%.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή