Συναντήσεις στο Πεκίνο ο κ. Γ. Κατρούγκαλος

Συναντήσεις στο Πεκίνο ο κ. Γ. Κατρούγκαλος

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι άριστες σχέσεις Αθήνας και Πεκίνου, αλλά και οι προοπτικές περαιτέρω ενίσχυσής τους, βρέθηκαν στο επίκεντρο χθες, στις επαφές που είχε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος κατά την πρώτη ημέρα της επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Κίνα. «Η Ελλάδα και η Κίνα επενδύουν σοβαρά στη διμερή στρατηγική τους συνεργασία. Αυτή δεν είναι ευκαιριακή, έχει ως άξονα τον Δρόμο του Μεταξιού, το “One Belt One Road” που προωθεί αυτή τη στιγμή η κινεζική κυβέρνηση, αλλά υπάρχει μια σημαντική ευθυγράμμιση συμφερόντων, ακριβώς γιατί κι εμείς επιδιώκουμε η χώρα μας να γίνει μια γέφυρα ανάμεσα στην Ευρώπη, την Ασία και την Αφρική», δήλωσε χθες ο κ. Κατρούγκαλος, μετά τις πρώτες επαφές που είχε με τον ομόλογό του, τον επικεφαλής για τις Εξωτερικές Σχέσεις του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας, τον υπουργό Εμπορίου και τον επικεφαλής της Επιτροπής Προγραμματισμού της χώρας.

Ο υπουργός Εξωτερικών δήλωσε επίσης ότι στις επαφές που είχε «επιβεβαιώθηκε η διαπίστωση ότι η Ελλάδα βγήκε πια από την κρίση και προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες για επενδύσεις στην κινεζική πλευρά». Ο κ. Κατρούγκαλος επισήμανε ακόμη ότι συζήτησε με τους Κινέζους αξιωματούχους «πώς θα αποτυπωθεί στην πραγματικότητα και στην πράξη αυτή η δυνατότητα και οι επαφές να συνεχιστούν και μεταξύ του ιδιωτικού τομέα και κυρίως να αποδώσει στην πράξη αυτή η δυναμική».

Σημειώνεται, τέλος, ότι επίσκεψη στην Ιμβρο πραγματοποιεί ο υφυπουργός Εξωτερικών Μάρκος Μπόλαρης, ο οποίος επισκέπτεται τα ελληνικά σχολεία και τις εκκλησίες που έχουν ανεγερθεί με τη μέριμνα του Οικουμενικού Πατριάρχη. Σήμερα ο κ. Μπόλαρης θα επισκεφθεί το νηπιαγωγείο και το δημοτικό στους Αγ. Θεοδώρους, αλλά και το γυμνάσιο και το λύκειο στα Αγρίδια, ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί στο Σχοινούδι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή