Στον ρυθμό των επιχειρηματικών συμφωνιών οι αγορές

Στον ρυθμό των επιχειρηματικών συμφωνιών οι αγορές

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με κέρδη έκλεισαν οι δείκτες στα περισσότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια χάρις στις ειδήσεις για επιχειρηματικές συμφωνίες και συγχωνεύσεις.

Την ίδια πορεία ακολουθούσαν λίγο πριν από το κλείσιμο χθες και οι δείκτες στην αμερικανική αγορά, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τις αποφάσεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) αύριο Τετάρτη και προσδοκούν πως οι αποφάσεις της θα τους προσφέρουν περισσότερα στοιχεία για την πορεία των επιτοκίων στο άμεσο μέλλον.

Επιπλέον, θετικά στο όλο κλίμα επέδρασε και η ενίσχυση στις τιμές των μετοχών των εταιρειών των κλάδων υψηλής τεχνολογίας και χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών. Ο Dow Jones και ο S&P 500 σημείωναν άνοδο της τάξεως του 0,10% και του 0,24% αντιστοίχως. To δολάριο υποχώρησε ως προς ένα «καλάθι» άλλων ισχυρών νομισμάτων – ο δείκτης δολαρίου εξασθένησε 0,1%. Το ευρώ ενδυναμώθηκε προς το δολάριο στο 1,1357 δολάριο, δηλαδή στα υψηλότερα επίπεδα του τελευταίου 15νθημέρου. Στην αγορά εμπορευμάτων τo πετρέλαιο τύπου Brent στο Λονδίνο εμφάνισε άνοδο 0,4% στα 67,43 δολάρια το βαρέλι, χάρις στο ότι ο ΟΠΕΚ και οι συνεργαζόμενες μαζί του πετρελαιοπαραγωγές χώρες συμφώνησαν να συνεχίσουν τη μείωση της παραγωγής τους έως τα τέλη Ιουνίου 2019. Το αργό Νέας Υόρκης είχε χθες άνοδο 0,8% στα 59,13 δολάρια το βαρέλι, φθάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα τετραμήνου.

Ειδικότερα, χθες στη Γηραιά Ηπειρο ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 έκλεισε με άνοδο 0,27%, σε επίπεδα ρεκόρ 5μήνου. Ο τραπεζικός κλάδος είχε κέρδη 1% και πλέον, λόγω των εξελίξεων στο πεδίο της γερμανικής συγχώνευσης Deutsche Bank – Commerzbank. Η είδηση για επίσημη έναρξη συνομιλιών εκτίναξε 4% και 7% τις τιμές των μετοχών των Deutsche Bank και Commerzbank αντιστοίχως. Κι αυτό συνέβη παρά τις ανησυχίες ότι τα εργατικά συνδικάτα θα αντιδράσουν εντονότατα στην τραπεζική συμμαχία, η οποία πιθανώς να οδηγήσει σε περικοπές χιλιάδων θέσεων εργασίας. Ενδεχόμενη συγχώνευση εξετάζει και η επίσης γερμανική Αllianz, η οποία θα συνδυάσει τις δραστηριότητες διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων με την DWS, που ανήκει κυρίως στην Deutsche Bank. Οι δε τιμές των μετοχών των ευρωπαϊκών εταιρειών ηλεκτρονικών πληρωμών Wordline, Ingenico και Wirecard ενισχύθηκαν μετά την εξαγορά της ανταγωνίστριας Wordplay από τη Fidelity National Information Services. Ο FTSE στο Λονδίνο έκλεισε με +0,98%, με -0,25% στη Φρανκφούρτη ο DAX, με +0,14% στο Παρίσι ο CAC 40 και με +0,90% ο FTSE MIB στο Μιλάνο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT