Τέλος στο πτωτικό σερί τεσσάρων συνεδριάσεων

Τέλος στο πτωτικό σερί τεσσάρων συνεδριάσεων

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με θετικό πρόσημο έκλεισαν χθες τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ύστερα από τέσσερις διαδοχικές συνεδριάσεις με απώλειες, λόγω ενίσχυσης του κλάδου περίθαλψης και κάποιων προσδοκιών για συντεταγμένο Brexit. Ο κλάδος των μέσων μαζικής ενημέρωσης ενισχύθηκε κατά 1% χάρις στην έγκριση των νέων κανόνων για την προστασία των ψηφιακών πνευματικών δικαιωμάτων από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro Stoxx 600 παρουσίασε άνοδο,κλείνοντας +0,77%, ενώ ο δείκτης Dax στη Φρανκφούρτη και ο δείκτης FTSE-100 στο Λονδίνο αναρριχήθηκαν 0,64% και 0,26%, αντίστοιχα. Στο Παρίσι, ο δείκτης Cac-40 εμφάνισε άνοδο 0,89%. Μία από τις μετοχές που ξεχώρισαν στη χθεσινή συνεδρίαση ήταν αυτή της Wirecard, της γερμανικής εταιρείας παροχής χρηματοοικονομικών υπηρεσιών μέσω Διαδικτύου. Κατέγραψε άνοδο πάνω από 26%, αφού αθωώθηκε σε υπόθεση λογιστικής απάτης. Επιπροσθέτως, η μετοχή της Airbus ενισχύθηκε κατά 2% έπειτα από ανακοίνωση της Κίνας πως θα αγοράσει 300 αεροσκάφη της Airbus στο πλαίσιο μιας συμφωνίας 35 δισ. δολαρίων. Στη Γουόλ Στριτ, οι δείκτες Dow Jones και S&P 500 ενισχύονταν κατά 0,29% και 0,44% αντίστοιχα πριν από το κλείσιμο, αντιστρέφοντας την πτωτική πορεία τους κατά τη διάρκεια των προηγούμενων τριών συνεδριάσεων. Ο κλάδος της υψηλής τεχνολογίας παρουσίαζε τα μεγαλύτερα κέρδη, με τους επενδυτές να μην εστιάζουν σε δυσάρεστα στοιχεία για την κατανάλωση και την αγορά στέγασης στις ΗΠΑ.

Στην ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων, οι αποδόσεις των δεκαετών ομολόγων Γερμανίας παρέμειναν σε ναδίρ 2,5 ετών κάτω από το μηδέν. Ο δείκτης δολαρίου προς ένα «καλάθι» νομισμάτων ενισχύθηκε 0,11%. Το ευρώ υποχώρησε προς το δολάριο 0,22%, στα 1,1286 δολάρια. Στην αμερικανική αγορά, το αργό Νέας Υόρκης εμφάνισε άνοδο 1,84% και διαμορφώθηκε περίπου στα 59,90 δολάρια το βαρέλι λόγω μειώσεων στην παραγωγή μαύρου χρυσού από τον ΟΠΕΚ. Μείωση της προσφοράς εμφανίζεται, παράλληλα, από το Ιράν και τη Βενεζουέλα λόγω των αμερικανικών κυρώσεων. Στο Λονδίνο, η τιμή του Brent διαμορφώθηκε στα 67,86 δολάρια το βαρέλι, με άνοδο 0,97%. «Στο επίκεντρο της προσοχής των επενδυτών βρίσκεται η προσφορά πετρελαίου και όχι η ζήτηση», σχολίασε χθες ο Φαουάντ Ραζακζάντα, αναλυτής στη Forex.com, προσθέτοντας πως η Σαουδική Αραβία και οι σύμμαχοί της στοχεύουν στην ενίσχυση των τιμών του πετρελαίου με τη μείωση της παραγωγής τους.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή