Δασμούς σε ευρωπαϊκά προϊόντα αξίας 11 δισ. ανακοίνωσε ο Τραμπ

Δασμούς σε ευρωπαϊκά προϊόντα αξίας 11 δισ. ανακοίνωσε ο Τραμπ

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την επιβολή δασμών σε ευρωπαϊκά προϊόντα αξίας 11 δισεκατομμυρίων δολαρίων ανακοίνωσε μέσω twitter o Πρόεδρος Τραμπ.

Στη δήλωσή του αναφέρει ότι «οι ΗΠΑ θα επιβάλουν τώρα δασμούς ύψους 11 δισ. σε  ευρωπαϊκά προϊόντα ύστερα από τα ευρήματα του Παγκοσμιου Οργανισμού Εμπορίου ότι οι επιχορηγήσεις της ΕΕ στην Airbus έχουν επηρεάσει τις ΗΠΑ. «Η ΕΕ είχε πλεονέκτημα εις βάρος των ΗΠΑ τόσα χρόνια. Σύντομα αυτό θα σταματήσει»

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, οι υπηρεσίες του αντιπροσώπου των ΗΠΑ για το εμπόριο (USTR) έδωσαν στη δημοσιότητα έναν ευρύ κατάλογο προϊόντων που παράγονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση -από μεγάλα εμπορικά αεροσκάφη και τα ανταλλακτικά τους ως τα γαλακτοκομικά- στα οποία προτείνεται να επιβληθούν πρόσθετοι δασμοί, σε αντίποινα για τις ευρωπαϊκές κρατικές ενισχύσεις στην Airbus.

Ο προκαταρκτικός κατάλογος περιλαμβάνει προϊόντα προέλευσης ΕΕ, στα οποία ίσως επιβληθούν επιπλέον δασμοί εξαιτίας των ευρωπαϊκών ενισχύσεων στην Airbus που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου (ΠΟΕ) διαπίστωσε ότι έχουν «αρνητικές επιπτώσεις» στις ΗΠΑ, ανέφεραν οι υπηρεσίες του USTR στην ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Κατά την ίδια πηγή, οι ενισχύσεις αυτές υπολογίζεται ότι προκαλούν στις ΗΠΑ ζημίες ύψους 11 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε απολεσθείσες εμπορικές συναλλαγές σε ετήσια βάση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή