Με απώλειες έκλεισαν οι ευρωπαϊκές αγορές

Με απώλειες έκλεισαν οι ευρωπαϊκές αγορές

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με νέα πτώση, κατά 0,47%, έκλεισε χθες ο πανευρωπαϊκός χρηματιστηριακός δείκτης Stoxx Europe 600, εξαιτίας της κλιμάκωσης της έντασης στις εμπορικές σχέσεις ΗΠΑ – Ε.Ε., ενώ η ανησυχία επιτάθηκε από τη νέα αρνητική αναθεώρηση της παγκόσμιας ανάπτυξης από το ΔΝΤ. Στο ιδιαίτερα ευαίσθητο στο εμπόριο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης ο δείκτης DAX έκλεισε με ζημιές 0,94%. Παρεμφερής ήταν η χθεσινή συνεδρίαση για τον δείκτη CAC 40 στο Παρίσι, ο οποίος έκλεισε με υποχώρηση 0,64%. Η μετοχή της εταιρείας κατασκευής αεροσκαφών Airbus υποχώρησε κατά 1,6% αφότου οι ΗΠΑ περιέλαβαν μεγάλα εμπορικά αεροσκάφη και τα ανταλλακτικά τους στον προτεινόμενο κατάλογο με εισαγωγές προϊόντων από την Ε.Ε. στις οποίες ενδέχεται να επιβληθούν αυξημένοι δασμοί. Εταιρείες που προμηθεύουν την Airbus, όπως οι Safran, Leonardo και Rolls Royce, έκλεισαν με πτώση της μετοχής μεταξύ 1,3% και 2,1%.

Ο δείκτης των τεχνολογικών εταιρειών είχε ιδιαίτερα άσχημη ημέρα κλείνοντας με πτώση 1,5%, ενώ η μετοχή της γερμανικής SAP είχε απώλειες 3,4 δολαρίων μετά την υποβάθμιση από τις UBS και HSBC. Οι μετοχές των πετρελαϊκών εταιρειών και αυτών που παράγουν φυσικό αέριο υποχώρησαν κατά 0,8% μετά τα σχόλια Ρώσων αξιωματούχων, που άφησαν να εννοηθεί πως ενδέχεται να αποδυναμωθεί η συμφωνία με τον ΟΠΕΚ για μείωση της παραγωγής. Το πετρέλαιο τύπου Brent είχε πτώση χθες κατά 0,59% στα 70,68 δολάρια το βαρέλι και το αμερικανικό αργό (WTI) κατά 0,56% στα 64,04 δολάρια το βαρέλι.

Στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE 100 ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση με απώλειες 0,35% και στο Μιλάνο ο FTSE MIB είχε ζημιές 0,46%. Στη Γουόλ Στριτ οι βασικοί δείκτες υποχωρούσαν για τους ίδιους λόγους που σημείωναν πτώση και στην Ευρώπη, με τις μεγαλύτερες απώλειες στους κλάδους των βιομηχανικών εταιρειών, των ενεργειακών, των υλικών και των χρηματοπιστωτικών. Ο Dow Jones υποχωρούσε κατά 0,67%, με τη μετοχή της Boeing να εμφανίζει απώλειες 1,3%. Οι μετοχές των 3M και Caterpillar υποχωρούσαν κατά περισσότερο από 1%. Και ο κλάδος των μεταφορών υποχωρούσε, κατά 0,9%, μετά την πτώση της μετοχής της American Airlines κατά 2,6%, εξαιτίας της αναθεώρησης προς το χειρότερο της πρόβλεψης για τα έσοδα πρώτου τριμήνου λόγω της καθήλωσης του στόλου των Boeing 737 Max 8. Από τους έντεκα κλάδους του δείκτη S&P 500, υποχωρούσαν χθες βράδυ οι εννέα, με τον δείκτη να εμφανίζει πτώση κατά 0,48%. Οι ενεργειακές μετοχές υποχωρούσαν κατά 0,89%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή