Κέρδη για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Κέρδη για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Aνοδο σημείωσαν οι δείκτες ορισμένων από τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, εξαιρουμένου του Λονδίνου όπου ο δείκτης FTSE-100 εμφάνισε οριακές απώλειες της τάξεως του 0,049%. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 έκλεισε με άνοδο 0,25%, με τους επενδυτές να παραβλέπουν την κλιμάκωση των εμπορικών εντάσεων ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ε.Ε.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν μετέβαλε τα επιτόκια του ευρώ, όπως ακριβώς ανέμεναν οι περισσότεροι αναλυτές και επενδυτές. Ωστόσο, η παρέμβαση του προέδρου της Μάριο Ντράγκι δεν παρείχε λεπτομέρειες για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων των αρνητικών επιτοκίων στις τράπεζες, οπότε η ασάφεια αυτή προκάλεσε πωλήσεις τραπεζικών μετοχών. Βέβαια, ο κ. Ντράγκι άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να λάβει πρόσθετα μέτρα για την οικονομία της Ευρωζώνης, εάν η επιβράδυνση παραταθεί, λέγοντας ότι η ΕΚΤ διαθέτει «πληθώρα εργαλείων». Η τιμή της μετοχής της Commerzbank υποχώρησε 2,3% μετά τις δηλώσεις της Γερμανίδας καγκελαρίου, Αγκελα Μέρκελ, ότι η διαδικασία των συνομιλιών για την πιθανή συγχώνευσή της με την Deutsche Bank είναι ακόμα ανοιχτή. Επιπροσθέτως, αρνητικά λειτούργησε δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο ο διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank ενημέρωσε τον ομόλογό του στην Commerzbank ότι χρειάζεται περισσότερο χρόνο να σκεφθεί το ενδεχόμενο της συγχώνευσης. Στη Φρανκφούρτη ο DAX είχε άνοδο 0,47% και 0,25% ο CAC 40 στο Παρίσι. Στο Μιλάνο ο FTSE MIB έκλεισε χωρίς μεταβολή από την Τρίτη.

Στην ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων, οι αποδόσεις των δεκαετών γερμανικών τίτλων υποχώρησαν στα χαμηλά εβδομάδας του -0,039%. Στα γαλλικά δεκαετή οι αποδόσεις υποχώρησαν στα χαμηλά δύο εβδομάδων του 0,31%. Το ευρώ ανέκαμψε προς το δολάριο και ενισχύθηκε 0,11% στο 1,1273 δολ.

Στην αμερικανική αγορά, χθες, πριν από το κλείσιμο οι δείκτες κινούνταν ανοδικά – ο Dow Jones κατά 0,01% και ο S&P 500 κατά 0,32%. Οι επενδυτές αδιαφόρησαν για τα στοιχεία, που δείχνουν ήπιο πληθωρισμό, και τη δημοσίευση των πρακτικών της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, που δεν έκρυβαν εκπλήξεις. Τέλος, το αργό πετρέλαιο ανήλθε στα 64,47 δολάρια λόγω των στοιχείων που έδειξαν δραστική μείωση των αποθεμάτων βενζίνης στις ΗΠΑ. Το Βrent σημείωσε άνοδο 1,47% στα 71,65 δολ. το βαρέλι.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή