Ανοδικά τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Ανοδικά τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σημαντική άνοδο σημείωσαν χθες οι μετοχές των ευρωπαϊκών εταιρειών χάρις στην ενίσχυση του κλάδου των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών. Επιπροσθέτως, το επενδυτικό κλίμα ευνόησαν τα οικονομικά στοιχεία από τη Γερμανία και την Κίνα. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 εμφάνισε κέρδη για πέμπτη διαδοχική συνεδρίαση, σε επίπεδα ρεκόρ οκταμήνου με την αρωγή των δεικτών των χρηματιστηρίων της Ζυρίχης και της Φρανκφούρτης. Εκλεισε με άνοδο 0,29% συγκεκριμένα. Ο δε δείκτης, ο οποίος καταγράφει την αστάθεια στις ευρωπαϊκές αγορές, υποχώρησε στα χαμηλότερα από τα μέσα Ιανουαρίου 2018. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε με άνοδο 0,44%, στη Φρανκφούρτη ο DAX με +0,67%, στο Παρίσι ο CAC 40 με +0,36%, στο Μιλάνο ο FTSE MIB με +0,12%, ενώ στη Μαδρίτη ο ΙΒΕΧ έμεινε αμετάβλητος.

Ανοδική πορεία ακολούθησαν και οι δείκτες Dow Jones και S&P 500 στην αμερικανική αγορά, οι οποίοι πριν από το κλείσιμο παρουσίαζαν κέρδη της τάξεως του 0,29% και 0,09% αντιστοίχως. Η δυναμική πορεία της Johnson & Johnson και των μετοχών στον κλάδο της τεχνολογίας αντιστάθμισαν τις απώλειες στην UnitedCredit και στην Bank of America (BoA). Η τιμή της μετοχής της Johnson & Johnson ενισχύθηκε 4,5% λόγω κερδών υπεράνω προβλέψεων. Η μετοχή της BoA, αντιθέτως, είχε απώλειες 2,2% λόγω εσόδων που υστερούσαν των προσδοκιών. Το ίδιο συνέβη και με τις Goldman Sachs και Citigroup. «Yπήρξε μία μαζική πώληση μετοχών των κολοσσών της Goldman Sachs και Citigroup, αλλά εάν εξετάσεις τα αποτελέσματα των τραπεζών αυτών είναι πραγματικά ρωμαλέα. Και αυτό επηρέασε θετικά και τις ευρωπαϊκές τράπεζες», παρατηρεί ο αναλυτής Ναΐμ Ασλάμ της TF Global Markets.

Στη διεθνή χρηματαγορά η στερλίνα εξασθένησε 0,4% μετά δημοσίευμα ότι οι συνομιλίες της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι και της αντιπολίτευσης δεν σημειώνουν πρόοδο. Το ευρώ υποχώρησε προς το δολάριο μετά αναφορές ότι στελέχη της ΕΚΤ αμφισβητούν τις προβλέψεις για ανάκαμψη της οικονομίας της Ευρωζώνης, αν και αργότερα ανέκαμψε στο 1,13 δολ. Στην αγορά πετρελαίου κι ενώ είχε προηγηθεί άνοδος σε υψηλά πενταμήνου λόγω μειωμένων παγκόσμιων αποθεμάτων, το Brent εξασθένησε στα 71,76 δολάρια το βαρέλι. Ο λόγος ήταν οι προοπτικές αύξησης της παραγωγής από ΟΠΕΚ και Ρωσία για να αναχαιτιστεί η διεύρυνση του μεριδίου αγοράς των ΗΠΑ.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή