Με κέρδη έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Με κέρδη έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με θετικό πρόσημο έκλεισαν χθες οι γενικοί δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, καθώς δημιουργήθηκε κλίμα αισιοδοξίας έπειτα από την ανακοίνωση υψηλότερου του αναμενόμενου ρυθμού ανάπτυξης στην κινεζική οικονομία. Μεγάλα κέρδη εμφάνισε ο κλάδος των αυτοκινητοβιομηχανιών, επειδή οι επενδυτές προσδοκούν σε μια ισχυρή ζήτηση από την Κίνα εάν συνεχιστεί η ανάπτυξη της οικονομίας της. «Επικράτησε αισιοδοξία από τη βελτίωση των οικονομικών στοιχείων για την Κίνα, διότι πρόσφατα είχε σημειωθεί μεγάλη πτώση των πωλήσεων αυτοκινήτων», σχολίασε χθες στέλεχος της ολλανδικής τράπεζας Rabobank στο Reuters. Ισχυρή άνοδος εμφανίστηκε στον κλάδο της τεχνολογίας, με τις μετοχές των Infineon Technologies, Siltronic και STMicro να ενισχύονται από 1,7% έως και 5%. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 κατέγραψε κέρδη επί έκτη συνεχή συνεδρίαση, με άνοδο 0,10%. Στο Παρίσι, ο δείκτης Cac-40 ενισχύθηκε κατά 0,62% και ο γερμανικός δείκτης Dax κατά 0,43%. Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE-100 παρουσίασε οριακά κέρδη (0,02%). Το ευρώ σημείωσε άνοδο 0,2% στο 1,1302 δολάριο.

Στη Γουόλ Στριτ, ο δείκτης S&P 500 υποχωρούσε κατά 0,23% λίγο πριν από τη λήξη της συνεδρίασης, κατά την οποία το επενδυτικό κλίμα ήταν ευμετάβλητο λόγω διαφορετικών στοιχείων που ανακοινώθηκαν από τις τριμηνιαίες καταστάσεις εταιρειών. Ο δείκτης Dow Jones παρουσίαζε οριακές μεταβολές πριν από το κλείσιμο. Η μετοχή της Netflix υποχωρούσε ενδοσυνεδριακά κατά 1,54%, διότι, αν και η πλατφόρμα διαδικτυακής τηλεόρασης ανακοίνωσε νέο ρεκόρ στον αριθμό των συνδρομητών της, οι επενδυτές προβληματίστηκαν από σχέδια για την αύξηση των μηνιαίων συνδρομών.

Οι τιμές του «μαύρου χρυσού» κινήθηκαν κοντά στα υψηλότερα επίπεδα του 2019 λόγω των θετικών στοιχείων για την Κίνα αλλά και τη δημοσιοποίηση στοιχείων που έδειξαν συρρίκνωση των αποθεμάτων στις ΗΠΑ. Στο Λονδίνο, η τιμή του Brent σταθεροποιήθηκε στα 71,75 δολάρια το βαρέλι, λίγο χαμηλότερα από τα 72 δολάρια που είχαν παρουσιαστεί νωρίτερα. Στη Νέα Υόρκη, η τιμή του αργού πετρελαίου έφθασε τα 63,93 δολάρια το βαρέλι, δηλαδή λίγο χαμηλότερα από τα 64,79 δολάρια το βαρέλι που είχαν καταγραφεί την περασμένη εβδομάδα. Σύμφωνα με έρευνα του Reuters, τα αποθέματα αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ υποχώρησαν κατά 1,4 εκατ. βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, αντί προβλέψεων για αύξηση κατά 1,7 εκατ. βαρέλια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή