Μείωση των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ

Μείωση των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μεγαλύτερη του αναμενομένου ήταν η υποχώρηση των αρχικών αιτήσεων για τη χορήγηση επιδομάτων ανεργίας στις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας, ενισχύοντας σενάρια που θέλουν την ισχυρότερη οικονομία του κόσμου να μην κάμπτεται από τον εμπορικό πόλεμο της Ουάσιγκτον με το Πεκίνο. Τα τελευταία στοιχεία για την αγορά εργασίας των ΗΠΑ καταδεικνύουν πως η οικονομία παραμένει ισχυρή, διατηρώντας υψηλές επιδόσεις παρά το ότι φθίνει η θετική επίδραση των περικοπών που είχε εφαρμόσει ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Την εβδομάδα που έληξε στις 11 Μαΐου, αναλυτικότερα, οι αρχικές αιτήσεις για τη χορήγηση επιδομάτων ανεργίας υποχώρησαν κατά 16.000, στις 212.000, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας. Αναλυτές που μίλησαν στο πρακτορείο Reuters είχαν προβλέψει πως οι αιτήσεις αυτή την περίοδο θα διαμορφώνονταν στις 220.000. Οικονομικοί αναλυτές αλλά και υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι στη Δύση εκφράζουν φόβους για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει μια περαιτέρω επιδείνωση των εμπορικών σχέσεων της Ουάσιγκτον με την Κίνα αλλά και την Ε.Ε. Ωστόσο, η αγορά εργασίας στις ΗΠΑ παραμένει ισχυρή, με την ανεργία να διατηρείται στο 3,6%, που είναι το χαμηλό 50ετίας.

Μία ακόμη θετική είδηση για την αμερικανική οικονομία ήταν η αύξηση της οικοδόμησης νέων κατοικιών κατά 5,7% τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εμπορίου. Εντούτοις, παράγοντες του κατασκευαστικού κλάδου επισημαίνουν πως υπάρχει ανεπάρκεια στην προσφορά εργατικού δυναμικού, περιορίζοντας τις δυνατότητες για μεγαλύτερη αύξηση της οικοδομικής δραστηριότητας. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή