Τελεσίγραφο από ΕΚΤ στην τράπεζα Carige

Τελεσίγραφο από ΕΚΤ στην τράπεζα Carige

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αν δεν βρεθούν επενδυτές για την προβληματική ιταλική τράπεζα Carige, τότε αυτή θα πρέπει να οδηγηθεί σε κλείσιμο, είναι η άποψη του εποπτικού βραχίονα της ΕΚΤ, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Reuters. Μια τέτοια εξέλιξη θα αποτελούσε σημαντικό πρόβλημα για την ιταλική κυβέρνηση που επιδιώκει να προχωρήσει σε κρατική διάσωση της Carige αν δεν βρει επενδυτές.

Σύμφωνα με τις πηγές του Reuters, η εποπτική αρχή δεν σκοπεύει να προχωρήσει άμεσα σε αναστολή λειτουργίας της Carige και εξακολουθεί να ελπίζει ότι θα βρεθούν επενδυτές για την ιταλική τράπεζα που έχει πληγεί από χρόνια κακοδιοίκησης αλλά και από την κακή πορεία της ιταλικής οικονομίας την τελευταία δεκαετία.

Ωστόσο, αν δεν βρεθούν επενδυτές, το επόμενο λογικό βήμα θα πρέπει να είναι η εκκαθάριση της τράπεζας, εξηγούν οι πηγές. Δεν έχει οριστεί χρονοδιάγραμμα εντός του οποίου θα πρέπει να έχει βρεθεί επενδυτής για την Carige. Εκπρόσωπος Τύπου της ΕΚΤ απέρριψε ως «καθαρή φημολογία» αυτές τις πληροφορίες, λέγοντας πως η κεντρική τράπεζα έχει πλήρη εμπιστοσύνη στην προσπάθεια της προσωρινής διοίκησης της Carige να βρει επενδυτές για την τράπεζα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή