Απαντά η Ρώμη στην επιστολή της Ε.Ε.

Απαντά η Ρώμη στην επιστολή της Ε.Ε.

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ανάγκη να τονωθεί η ιταλική οικονομία θα επικαλεστεί η κυβέρνηση της Ιταλίας για να δικαιολογήσει την άνοδο του δημοσίου χρέους της τρίτης οικονομίας της Ευρωζώνης. Πρόκειται για την απάντηση που θα δώσει η Ρώμη στην Κομισιόν μέσω επιστολής του Ιταλού υπουργού Οικονομικών Τζοβάνι Τρία. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου, η επιστολή του κ. Τρία αφορά τις επικρίσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με την αύξηση του δημοσίου χρέους, αλλά και τις απειλές της για επιβολή προστίμου στην τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης. Σύμφωνα, πάντα, με τον ιταλικό Τύπο, η κυβέρνηση συνασπισμού Λέγκας και 5 Αστέρων θα τονίσει στην Κομισιόν πως αν περικόψει φέτος τις δαπάνες θα αναστείλει την ανάκαμψη της ιταλικής οικονομίας.  Ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών Τζοβάνι Τρία παραθέτει στην επιστολή τους παράγοντες που εκτιμά ο ίδιος ότι οδήγησαν σε αύξηση του δημοσίου χρέους της Ιταλίας.

Σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ της ιταλικής εφημερίδα Il Messaggero, μεταξύ άλλων ο κ. Τρία αναφέρεται ειδικότερα στον αντίκτυπο που έχει στην οικονομία ο μηδενικός πληθωρισμός αλλά και ο εμπορικός πόλεμος. Σημειωτέον ότι η ιταλική οικονομία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις εξαγωγές και από πέρυσι έχει ήδη δεχθεί πλήγμα από τον εμπορικό πόλεμο. Παράλληλα, πάντως, στην επιστολή του ο κ. Τρία αναφέρεται σε όσα θεωρεί επιτυχίες της ιταλικής κυβέρνησης, και συγκεκριμένα στα ενθαρρυντικά στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή τους πρώτους μήνες του έτους, όπως και στη μείωση του κόστους πολλών κοινωνικών προγραμμάτων. Σύμφωνα, άλλωστε, με την Corriere della Sera, η σχετική επιστολή τονίζει επίσης πόσο αναγκαίες είναι οι πολιτικές που μπορούν να δώσουν ώθηση στην ανάπτυξη αλλά και στη δέσμευση που έχει αναλάβει ο κυβερνητικός συνασπισμός να εκποιήσει ορισμένα περιουσιακά στοιχεία του κράτους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή