Η Fed ώθησε υψηλότερα τα διεθνή χρηματιστήρια

Η Fed ώθησε υψηλότερα τα διεθνή χρηματιστήρια

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοδικά κινήθηκαν χθες τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, απομακρυνόμενα από το χαμηλό επίπεδο τριών μηνών όπου είχαν βρεθεί τη Δευτέρα, χάρη στην άνοδο των μετοχών των αυτοκινητοβιομηχανιών. Επίσης, αργά χθες το βράδυ οι μετοχές στη Wall Street ενισχύονταν στον μεγαλύτερο βαθμό από τον Ιανουάριο, καθώς ο πρόεδρος της Fed Τζερόμ Πάουελ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο για μείωση των επιτοκίων δανεισμού, ενώ Μεξικανοί αξιωματούχοι δήλωναν ότι τελικά δεν θα επιβληθούν δασμοί από τις ΗΠΑ.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Euro 600 έκλεισε χθες με άνοδο 0,7%, παρά την πτωτική αρχή της συνεδρίασης, εξαιτίας των πιέσεων που δέχεται ο τεχνολογικός τομέας στις ΗΠΑ. Στη Φρανκφούρτη, ο DAX έκλεισε με άνοδο 1,5%, χάρη στη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο των μετοχών των αυτοκινητοβιομηχανιών το τελευταίο δίμηνο. Η μετοχή της Daimler ενισχύθηκε κατά 4,1%, της Volkswagen κατά 3,3% και της Continental κατά 3,2% μετά τη σύσταση της RBC πως οι συγκεκριμένες μετοχές θα έχουν υπεραπόδοση. Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 έκλεισε ενισχυμένος κατά 0,4%, παρά το γεγονός πως όλο και περισσότεροι υποψήφιοι για τη θέση του επόμενου προέδρου των Συντηρητικών και πρωθυπουργού της χώρας δηλώνουν πως η Βρετανία θα πρέπει να εγκαταλείψει την Ε.Ε. τον Οκτώβριο, ακόμη και δίχως να έχει εξασφαλίσει συμφωνία αποχώρησης. Στο Μιλάνο, ο FTSE MIB έκλεισε με κέρδη 1,8% και ο τραπεζικός δείκτης ήταν ενισχυμένος κατά 2,4% μετά την προειδοποίηση του πρωθυπουργού Τζουζέπε Κόντε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να σεβαστεί τους ευρωπαϊκούς δημοσιονομικούς κανόνες. Στη Wall Street, ο δείκτης S&P 500 ενισχυόταν χθες βράδυ κατά 1,51%, κυρίως χάρη στην ανάκαμψη του τεχνολογικού κλάδου, αλλά και χάρη στις δηλώσεις του προέδρου της Fed ότι θα δράσει με τον αρμόζοντα τρόπο ώστε να αντιμετωπίσει τις απειλές που απορρέουν από τον εμπορικό πόλεμο.

Ο Dow Jones ενισχυόταν κατά 1,44% και ο δείκτης εταιρειών υψηλής τεχνολογίας Nasdaq εμφάνιζε κέρδη 1,94%. Οι βασικοί δείκτες της Wall Street υποχώρησαν κατά περισσότερο από 6% τον Μάιο εξαιτίας της ανησυχίας περί επιβράδυνσης της παγκόσμιας οικονομίας λόγω της κλιμάκωσης του εμπορικού πολέμου. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή