ΔΝΤ: Μείζων κίνδυνος για την Ευρωζώνη το ιταλικό χρέος

ΔΝΤ: Μείζων κίνδυνος για την Ευρωζώνη το ιταλικό χρέος

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θεωρεί ότι το ιταλικό χρέος αποτελεί μείζων κίνδυνο για την Ευρωζώνη, σε συνδυασμό με τον εμπορικό πόλεμο μεταξύ ΗΠΑ-Κίνας και την περίπτωση ενός «άτακτου» Brexit, όπως δήλωσε ευρωπαϊκή πηγή στο πρακτορείο Reuters επικαλούμενη έκθεση του ΔΝΤ που θα δημοσιευθεί την επόμενη εβδομάδα.

Την έκθεση θα παρουσιάσει η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ σε συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στις 13 Ιουνίου στο Λουξεμβούργο, αναφέρει η ίδια πηγή, προσθέτοντας ότι τα βασικά ζητήματά της έχουν συζητηθεί ήδη  από τους εκπροσώπους της Ευρωζώνης.

Νωρίτερα πληροφορίες της ιταλικής εφημερίδας La Repubblica ανέφεραν ότι, σήμερα Τετάρτη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα κινήσει διαδικασία επί παραβάσει σε βάρος της Ιταλίας.

Στην επιστολή η Κομισιόν τονίζει, σύμφωνα με προσχέδιο της επιστολής που επικαλείται η ιταλική εφημερίδα, πώς η δημοσιονομική πολιτική που ακολουθεί η Ρώμη στερείται σύνεσης και θα μπορούσε να εκθέσει την οικονομίας της χώρας σε αιφνίδια απώλεια αξιοπιστίας.

Η ιταλική κυβέρνηση έχει αναλάβει αρκετές πρωτοβουλίες κοινωνική πρόνοιας σε μία προσπάθεια να τονώσει την οικονομία της χώρας.

Η Κομισιόν, σύμφωνα με τη La Repubblica, θα ζητήσει από τη Ρώμη να κάνει περικοπές ύψους 3-4 δισεκατομμυρίων στον προϋπολογισμό της, ώστε να αποφύγει ενδεχόμενες κυρώσεις, χωρίς βέβαια να διασαφηνίζεται εάν πηγή προέλευσης αυτής της συγκεκριμένης πληροφορίας είναι το προσχέδιο της επιστολής.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή