Μειώθηκαν τον Μάιο οι προσλήψεις στις ΗΠΑ

Μειώθηκαν τον Μάιο οι προσλήψεις στις ΗΠΑ

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο χαμηλότερος αριθμός προσλήψεων από την περίοδο της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης, δηλαδή από τον Μάρτιο του 2010, σημειώθηκε τον Μάιο στον αμερικανικό ιδιωτικό τομέα, μία ακόμη απόδειξη ότι η μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο επιβραδύνεται. Με 27.000 προσλήψεις στον ιδιωτικό τομέα, σύμφωνα με έκθεση των ADP και Moody’s Analytics, έναντι 173.000 που προβλεπόταν για τον Μάιο σε έρευνα του πρακτορείου Dow Jones, η απασχόληση στις ΗΠΑ παρέμεινε στάσιμη. Βάσει της έκθεσης, το μεγαλύτερο πλήγμα δέχθηκαν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που απασχολούν έως και 50 εργαζομένους, με απώλειες 52.000 θέσεων εργασίας. Επίσης, μεγάλη ζημία δέχθηκαν και οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα παραγωγής αγαθών, σημειώνοντας απώλεια 43.000 θέσεων εργασίας. Ειδικότερα, οι επιχειρήσεις με λιγότερους από 20 εργαζομένους έχασαν συνολικά 50.000 εργαζομένους, ενώ στον κατασκευαστικό τομέα εξαλείφθηκαν 36.000 θέσεις εργασίας.

Ανθεκτικές στη γενικότερη στασιμότητα αποδείχθηκαν οι αμερικανικές επιχειρήσεις με περισσότερους από 50 εργαζομένους, όπου προσλήφθηκαν συνολικά 68.000 άτομα.

«Οι μεγάλες εταιρείες παραμένουν ισχυρές, καθώς βρίσκονται σε καλύτερη θέση να ανταγωνιστούν για ανθρώπινο δυναμικό σε μια αγορά εργασίας με χαμηλή ανεργία», ανέφερε σε δήλωσή του ο Αχού Γιλντιρμάζ, αντιπρόεδρος και επικεφαλής του ερευνητικού ινστιτούτου ADP. Παράλληλα, και στον κλάδο των υπηρεσιών προσλήφθηκαν 71.000 εργαζόμενοι τον Μάιο. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι μόλις έναν μήνα πριν, τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους, καταγράφηκε σημαντική αύξηση των προσλήψεων στον ιδιωτικό τομέα στις ΗΠΑ, προσθέτοντας 271.000 θέσεις εργασίας. Βέβαια, το νούμερο αυτό ήταν ελαφρώς χαμηλότερο από τη μέση πρόβλεψη των οικονομολόγων, ωστόσο ήταν το υψηλότερο από τον Ιούλιο του 2018.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή