ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συμφωνία Βουλγαρίας με Μαυροβούνιο για τις διεθνείς οδικές μεταφορές

Συμφωνία Βουλγαρίας με Μαυροβούνιο για τις διεθνείς οδικές μεταφορές

Συμφωνία για τις διεθνείς οδικές μεταφορές επιβατών και εμπορευμάτων υπέγραψαν ο υπουργός Μεταφορών, Τεχνολογίας της Πληροφορικής και Επικοινωνιών της Βουλγαρίας, Ρόσεν Ζελιάσκοφ και ο υπουργός Μεταφορών και Ναυτιλιακών Υποθέσεων του Μαυροβουνίου, Όσμαν Νούρκοβιτς. Η συμφωνία θα τεθεί σε ισχύ ένα μήνα έπειτα από την ημερομηνία υπογραφής της, δηλαδή στις 17 Ιουλίου 2019.

"Σκοπός της συμφωνίας είναι η άρση των απαιτήσεων αδειοδότησης σε διμερείς και διαμετακομιστικές μεταφορές μεταξύ των δύο χωρών" δήλωσε ο Βούλγαρος υπουργός, εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθηση ότι η συμφωνία θα οδηγήσει -άμεσα- σε ενίσχυση της μεταφοράς αγαθών και επιβατών. Ο κ. Ζελιάσκοφ επισήμανε ότι μόνο το 2018, η ανταλλαγή προϊόντων μεταξύ των δύο χωρών μέσω των οδικών μεταφορών σημείωσε αύξηση 40% έναντι του 2017.

Το Μαυροβούνιο -σημείωσε από την πλευρά του ο κ. Νούρκοβιτς- καταβάλλει κάθε αναγκαία προσπάθεια για την πλήρη συμμόρφωση της νομοθεσίας με το κοινοτικό κεκτημένο. "Η νέα συμφωνία (σ.σ. με τη Βουλγαρία) θα ρυθμίσει τις διεθνείς οδικές μεταφορές επιβατών και εμπορευμάτων μεταξύ των δύο χωρών και με τις τρίτες χώρες" είπε ο κ. Νούρκοβιτς.

Πηγή: ΑΠΕ