Πουλάει σε ανταγωνιστές της η Deutsche Bank

Πουλάει σε ανταγωνιστές της η Deutsche Bank

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Deutsche Bank βρίσκεται σε επαφή με ανταγωνιστές της και πιθανώς να τους μεταβιβάσει τμήματα του χρηματιστηριακού της βραχίονα με τον οποίο ανταγωνιζόταν τις Goldman Sachs και Morgan Stanley.

Την είδηση αποκαλύπτει σχετικό ρεπορτάζ της Wall Street Journal που επικαλείται πηγές προσκείμενες στις συνομιλίες και φέρει τη γερμανική τράπεζα να συνομιλεί με τον όμιλο Citigroup, τη γαλλική επενδυτική BNP Paribas αλλά και άλλες επενδυτικές τράπεζες. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι οι συνομιλίες ενδέχεται να οδηγήσουν τελικά σε μεταβίβαση μέρους της χρηματιστηριακής της Deutsche Bank στους ανταγωνιστές της.

Σύμφωνα με τις πηγές της αμερικανικής εφημερίδας, δεν έχει ακόμη προκύψει κανενός είδους συμφωνία από τις συνομιλίες που διεξάγονται με τη συμμετοχή πολλών πλευρών.  Μεταξύ άλλων εξετάζεται η προοπτική να μεταφερθούν υπάλληλοι της Deutsche Bank σε μία ή περισσότερες από τις άλλες τράπεζες μαζί με λογαριασμούς και εκκρεμότητες πελατών, συστήματα της τράπεζας και επενδύσεις σε παράγωγα. Η Deutsche εξετάζει παράλληλα κατά πόσον συμφέρει μια τέτοια λύση, υπολογίζοντας το κόστος που θα χρειαστεί να καταβάλει για να κλείσει ορισμένες επιχειρήσεις της και να πληρώσει αποζημιώσεις. 

Αν υλοποιηθεί μια τέτοια συμφωνία, θα ενισχύσει τον όμιλο Citi στον χρηματιστηριακό του βραχίονα. Ορισμένα στελέχη της Citi από τον χρηματιστηριακό της κλάδο έχουν εμπειρία από τον αντίστοιχο της Deutsche Bank, καθώς στο παρελθόν εργάστηκαν στη γερμανική τράπεζα. Μέχρι πριν από δύο χρόνια ο χρηματιστηριακός βραχίονας της Deutsche Bank ανήκε στους έξι μεγαλύτερους στον κόσμο, σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών του κλάδου Coalition. Μετά την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση, η Deutsche Bank άρχισε να επεκτείνει τη διεθνή παρουσία της και τον επενδυτικό της βραχίονα. Στράφηκε μάλιστα στην πελατεία των αμερικανικών τραπεζών την οποία προσείλκυσε όταν αυτές αντιμετώπιζαν σοβαρά προβλήματα. Στη συνέχεια, όμως, δεν μπόρεσε να αντεπεξέλθει στον ισχυρό ανταγωνισμό και ο επενδυτικός της βραχίονας άρχισε να σημειώνει ζημίες.

Πέρυσι, ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Κρίστιαν Σιούινγκ, ανακοίνωσε πως η Deutsche Bank θα επικεντρωθεί στη χρηματοδότηση των γερμανικών επιχειρήσεων, στη λιανική τραπεζική και στους πλούσιους πελάτες της. Στα τέλη Μαΐου και αφού η τράπεζα είχε εγκαταλειφθεί μαζικά από τους επενδυτές, ο Σιούινγκ δεσμεύτηκε πως θα προχωρήσει στην εξυγίανσή της με εκτεταμένες περικοπές στον επενδυτικό της βραχίονα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή