Σε ανοδικό τέμπο τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Σε ανοδικό τέμπο τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοδικά έκλεισαν χθες τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια χάρη στην ενίσχυση της βιομηχανικής παραγωγής και των λιανικών πωλήσεων στην Κίνα τον Ιούνιο. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 έκλεισε χθες ενισχυμένος κατά 0,4%, καθώς οι επενδυτές θεώρησαν πως τα κινεζικά στοιχεία δείχνουν ανάκαμψη της ανάπτυξης της χώρας. «Τα στοιχεία του Ιουνίου… (δείχνουν ότι) επίκειται ανάκαμψη, οι αγορές γίνονται λίγο πιο βέβαιες ότι λειτουργούν στην πράξη τα μέτρα ενίσχυσης της οικονομίας που έχει λάβει η κυβέρνηση τους τελευταίους έξι με εννέα μήνες», σχολίασε στο Reuters ο Φλόριαν Νένσε, οικονομολόγος της Berenberg Bank.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε με άνοδο 0,34%, ενώ στη Φρανκφούρτη αρχικά είχε υποχωρήσει ο δείκτης DAX μετά τη δήλωση του Γερμανού υπουργού Οικονομίας, ο οποίος είπε ότι ήταν υποτονική η ανάπτυξη της οικονομίας το δεύτερο τρίμηνο. Ωστόσο στη συνέχεια τα νέα από την Κίνα οδήγησαν σε άνοδο του δείκτη κατά 0,52%, καθώς οι επενδυτές προσδοκούν ότι η ΕΚΤ θα ανακοινώσει την ερχόμενη εβδομάδα χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής της.

Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 έκλεισε με άνοδο 0,1%, ενώ στη Μαδρίτη ο ΙΒΕΧ 35 έκλεισε με άνοδο 0,33%, παρά το γεγονός πως κατέρρευσαν οι συνομιλίες Σοσιαλιστών και Podemos για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας και ενισχύθηκε η πιθανότητα για νέες πρόωρες εκλογές. Τις επόμενες ημέρες, οι επενδυτές θα στρέψουν την προσοχή τους στα εταιρικά αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου. Οι εταιρείες που περιλαμβάνονται στον δείκτη Stoxx Europe 600 αναμένεται να ανακοινώσουν κατά μέσον όρο αύξηση κερδών κατά 0,8%, ενώ μόλις πριν από μία εβδομάδα η εκτίμηση ήταν ανάπτυξη κερδών κατά 1,8%, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας Refinitiv.

Στη Wall Street, οι τρεις βασικοί δείκτες κινούνταν μεταξύ κερδών και ζημιών, καθώς η άνοδος των τεχνολογικών εταιρειών αντισταθμιζόταν από την υποχώρηση της μετοχής της Boeing αλλά και της Citigroup. Η τρίτη μεγαλύτερη αμερικανική τράπεζα εμφάνισε κέρδη υψηλότερα από τις προβλέψεις, ωστόσο η υποχώρηση του περιθωρίου κέρδους της κατά 5 μονάδες βάσης θεωρήθηκε ανησυχητικό σημάδι και για τις υπόλοιπες τράπεζες, με αποτέλεσμα ο τραπεζικός δείκτης να υποχωρεί κατά 0,67%. Τέλος, το πετρέλαιο Brent υποχωρούσε κατά 0,48% στα 66,40 δολάρια το βαρέλι και το αμερικανικό αργό (WTI) κατά 1% στα 59,52 δολάρια το βαρέλι. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή