Γενικευμένη διόρθωση εξαιτίας εταιρικών αποτελεσμάτων

Γενικευμένη διόρθωση εξαιτίας εταιρικών αποτελεσμάτων

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με απώλειες κινήθηκαν χθες οι δείκτες στα διεθνή χρηματιστήρια λόγω απογοητευτικών εταιρικών αποτελεσμάτων, τα οποία δεν κατέστη δυνατόν να αντισταθμίσουν τις ειδήσεις για κέρδη άλλων ομίλων και τραπεζών. Στη Γηραιά Ηπειρο διεκόπη μία ανοδική πορεία τριών διαδοχικών συνεδριάσεων με τον πανευρωπαϊκό δείκτη Stoxx 600 να κλείνει στο -0,37%. 

Στην αμερικανική αγορά σημειωνόταν πτώση πριν από το κλείσιμο, καθώς οι δείκτες για δεύτερη ημέρα συνέχιζαν να εμφανίζουν απώλειες. Ο Dow Jones και ο S&P 500 εμφάνιζαν κάμψη της τάξεως του 0,19% και 0,33% αντιστοίχως. Αφορμή δόθηκε με τη μετοχή του ομίλου σιδηροδρομικών μεταφορών CSX, η οποία υποχώρησε 10,7%, σημειώνοντας την σοβαρότερη πτώση 17ετίας. Εμφάνισε χαμηλότερα από τα αναμενόμενα τριμηνιαία κέρδη, ενώ αναθεώρησε προς τα κάτω και τις προβλέψεις των ετησίων. Η τράπεζα Bank of America είχε άνοδο λόγω του ότι τα έσοδα της λιανικής τραπεζικής ενίσχυσαν και τα συνολικά της. Συνήθως, οι αρχικές ενδείξεις στην έναρξη της περιόδου δημοσιοποίησης τριμηνιαίων κερδών δεν είναι αξιόπιστες, ωστόσο οι επενδυτές παρατηρούν προσεκτικά τις σχετικές ειδήσεις, αναζητώντας πληροφορίες για την κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας εν μέσω απειλών για όξυνση στον σινοαμερικανικό εμπορικό πόλεμο.

Το κλίμα στην αγορά επηρεάστηκε δυσμενώς μετά τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου για τη δυνητική επιβολή νέων δασμών στην Κίνα.

Στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού οι σουηδικές Ericsson, Swedbank και Alfa Laval παρουσίασαν αποτελέσματα κατώτερα των προσδοκιών, ενώ οι ευρωπαϊκές πετρελαϊκές επηρεάστηκαν από τις τιμές του πετρελαίου και είχαν πτώση. Κάμψη είχαν και οι τιμές των μετοχών των ευρωπαϊκών τραπεζών, επηρεαζόμενες από τις αμερικανικές. Το μείζον ερώτημά τους είναι το πώς θα κινηθούν τα κέρδη τους, εάν οι κεντρικές τράπεζες προχωρήσουν σε μείωση επιτοκίων. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε με -0,55%, με -0,72% ο DAX στην Φρανκφούρτη, με -0,76% ο CAC 40 στο Παρίσι, με -0,56% ο FTSE MIB στο Μιλάνο και με -0,99% ο IBEX στη Μαδρίτη. Το ευρώ αρχικά εξασθένησε προς το δολάριο στα χαμηλότερα επίπεδα μιας εβδομάδας του 1,1200 δολ. λόγω στροφής των επενδυτών σε αυτό, αλλά στη συνέχεια ενισχύθηκε 0,1% στο 1,1226 δολ. Στην αγορά πετρελαίου σημειώθηκαν απώλειες –το αργό Ν. Υόρκης υποχώρησε 1,1% στα 56,99 δολάρια το βαρέλι εξαιτίας στοιχείων για απροσδόκητη μείωση της ζήτησης στις ΗΠΑ.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή