Χωρίς τάση οι αγορές, περιμένουν σήμα από ΕΚΤ

Χωρίς τάση οι αγορές, περιμένουν σήμα από ΕΚΤ

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι περισσότεροι χρηματιστηριακοί δείκτες στα χρηματιστήρια της Γηραιάς Ηπείρου εμφάνισαν χθες άνοδο εν αναμονή της σημερινής συνεδρίασης της ΕΚΤ, ενώ στη Γουόλ Στριτ υπήρξαν διακυμάνσεις με τον Dow Jones πριν από το κλείσιμο να έχει πτώση της τάξης του 0,42%, ενώ ο S&P 500 ενισχυόταν 0,25%. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro STOXX 600 ολοκλήρωσε τη χθεσινή συνεδρίαση με οριακά κέρδη, τα οποία ήταν της τάξεως του 0,05% λόγω εξασθένησης του δείκτη διευθυντών προμηθειών στην Ευρωζώνη. Εντούτοις, ειδικά ο δείκτης με τις μετοχές των εταιρειών των χωρών της Ευρωζώνης ενισχύθηκε 0,2% χάρις στην αισιοδοξία των επενδυτών ότι οι επικείμενες συνομιλίες ΗΠΑ και Κίνας θα επιφέρουν θετικά αποτελέσματα στους εξαγωγικούς κλάδους. Τέτοιοι είναι τα αυτοκίνητα και η υψηλή τεχνολογία. Ηδη είχε διαμορφωθεί ευνοϊκό κλίμα με τα αποτελέσματα της τεχνολογικής Τexas Instruments και ακολούθησαν με άνοδο στις μετοχές τους οι ευρωπαϊκές εταιρείες ημιεπεξεργαστών ASM International, Infineon Technologies και Siltronic, οι οποίες είχαν κέρδη από 2,3% έως και 6,5% αντιστοίχως. 

Η μετοχή της αυτοκινητοβιομηχανίας Daimler ενισχύθηκε 2,5% ύστερα από δηλώσεις της ότι θα επιτείνει τις περικοπές δαπανών. Η εταιρεία ανακοίνωσε τριμηνιαίες ζημίες. Οι επενδυτές εκτιμούν πως η επόμενη μεγάλη κινητοποίηση των αγορών θα εξαρτηθεί από το μήνυμα το οποίο θα διατυπώσουν σήμερα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και ο πρόεδρός της Μάριο Ντράγκι ως προς το πώς θα στηρίξουν την ευρωπαϊκή οικονομία. Επιπλέον, θα εξαρτηθεί και από τις αντιδράσεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ στη συνεδρίασή της την προσεχή εβδομάδα. Χθες στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε με πτώση 0,73%, στη Φρανκφούρτη ο DAX είχε άνοδο 0,26%, στο Παρίσι ο CAC 40 πτώση 0,22%, ενώ ο FTSE MIB στο Μιλάνο ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση με άνοδο 0,57% και στη Μαδρίτη ο ΙΒΕΧ με κέρδη της τάξεως του 0,52%.

Στην αμερικανική αγορά, η καλή επίδοση των εταιρειών ημιαγωγών και οι προβλέψεις της Texas Instruments για αυξημένη ζήτηση στήριξαν τον S&P 500, αντισταθμίζοντας τα αρνητικά αποτελέσματα της Boeing και της Caterpillar, των οποίων οι μετοχές υποχώρησαν 2,6% και 4,4% αντίστοιχα. Το ευρώ ως προς το δολάριο εξασθένησε 0,08% στο 1,1142 δολ. Τέλος, η τιμή του «μαύρου χρυσού» είχε άνοδο χθες, διότι παρατηρήθηκε σημαντική ελάττωση στα αποθέματα αργού των ΗΠΑ. Χθες το Brent ανήλθε 0,6%, στα 64,21 δολάρια το βαρέλι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή