Βρετανία: Σε χαμηλό 30 μηνών υποχώρησε η στερλίνα

Βρετανία: Σε χαμηλό 30 μηνών υποχώρησε η στερλίνα

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε χαμηλό 30 μηνών υποχώρησε σήμερα η στερλίνα, καθώς υφίσταται πιέσεις από το ισχυρότερο δολάριο και τις νέες ανησυχίες ότι η Βρετανία μπορεί να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωσης στις 31 Οκτωβρίου χωρίς συμφωνία.

Η λίρα βυθίστηκε στο επίπεδο του 1,2101 δολαρίου κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης της στην Ασία, το χαμηλότερο από τον Ιανουάριο του 2017, αφού η αμερικανική κεντρική τράπεζα (Fed) μείωσε τα επιτόκια αλλά ο επικεφαλής της Τζερόμ Πάουελ δήλωσε ότι η κίνηση αυτή ίσως να μην σηματοδοτήσει την έναρξη ενός μεγάλου κύκλου χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής.

Το βρετανικό νόμισμα κινείτο πριν από λίγο στο επίπεδο του 1,2118 δολαρίου. Έναντι του ευρώ, η στερλίνα υποχώρησε κατά 0,1% στις 91,165 πένες.

Η λίρα έχασε πάνω από το 4% της αξίας της τον Ιούλιο, αφού ο νέος πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δεσμεύθηκε να οδηγήσει την ΕΕ εκτός ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου με ή χωρίς μια μεταβατική συμφωνία. Αυτό προκάλεσε πανικό στους επενδυτές ότι η Βρετανία βρίσκεται σε πορεία άτακτου Brexit.

«Η στερλίνα συνεχίζει να είναι ιδιαίτερα ευάλωτη σε περαιτέρω κλιμάκωση της έντασης του Brexit και αναμένουμε ότι η αγορά τις επόμενες εβδομάδες πιθανόν θα προεξοφλήσει μεγαλύτερες πιθανότητες για μια ‘μη συμφωνία’», σχολίασε ο Ρότζερ Χάλαμ, επικεφαλής επενδύσεων συναλλάγματος στη JP Morgan Asset Management.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή