Αντίδραση με ήπια άνοδο στην Ευρώπη

Αντίδραση με ήπια άνοδο στην Ευρώπη

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια έσπασαν χθες το πτωτικό σερί των προηγούμενων τριών συνεδριάσεων και έκλεισαν με κέρδη, αν και σημαντικά χαμηλότερα από αυτά που κατέγραφαν μέχρι να ανοίξει η Wall Street με πτώση 2%.

Ωστόσο στην πορεία της συνεδρίασης Dow Jones και S&P 500 περιόρισαν σημαντικά την πτώση. Το πετρέλαιο Brent υποχωρούσε χθες το βράδυ κατά 4,55%, στα 56,26 δολάρια το βαρέλι, εξαιτίας της ανησυχίας πως ενδεχόμενη ύφεση της παγκόσμιας οικονομίας θα περιορίσει σημαντικά τη ζήτηση.

Ο πανευρωπαϊκός χρηματιστηριακός δείκτης STOXX Europe 600 έκλεισε με άνοδο 0,2%, ενώ νωρίτερα είχε επιτύχει άνοδο μέχρι και κατά 1%. Ο STOXX Europe 600 έχει υποχωρήσει κατά περίπου 5% από την περασμένη Παρασκευή, ενώ τον Μάιο είχε χάσει το 5,7% της αξίας του.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε με άνοδο 0,3%, ενώ στη Φρανκφούρτη ο DAX κατέγραψε κέρδη 0,6% με τη μετοχή της Bayer να ενισχύεται κατά 6%, αφότου η γερμανική εταιρεία και η επίσης γερμανική Lanxess συμφώνησαν να πουλήσουν τη χημική εταιρεία Currenta στην αυστραλιανή MIRA. Στο Παρίσι ο CAC 40 έκλεισε ενισχυμένος κατά 0,5% και στη Μαδρίτη ο ΙΒΕΧ 35 κατέγραψε κέρδη 0,3%.

Αντιθέτως στο Μιλάνο ο FTSE MIB υποχώρησε κατά 0,45% εξαιτίας της ανησυχίας για τη συνοχή της κυβέρνησης συνεργασίας Πέντε Αστέρων και Λέγκας. Η μετοχή της Novartis έκλεισε με πτώση 2,91% αφότου παραδέχθηκε η εταιρεία πως γνώριζε ότι υπήρχαν προβλήματα με τα στοιχεία που είχε υποβάλει για την αποτελεσματικότητα του φαρμάκου Zolgensma.

Στη Wall Street o δείκτης Dow Jones είχε περιορίσει σημαντικά αργά το βράδυ τις αρχικές του απώλειες και υποχωρούσε κατά 0,32%. Ο ευρύτερος δείκτης S&P 500 επίσης είχε περιορίσει σημαντικά την αρχική πτώση και υποχωρούσε κατά 0,24%.

Ο δείκτης εταιρειών υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κατέγραψε άνοδο 0,11%. Ο S&P 500 έχει υποχωρήσει κατά 6% από το υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών όπου είχε φτάσει τον περασμένο μήνα.

Η μετοχή της Disney υποχωρούσε κατά περίπου 5%, καθώς εμφάνισε αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου χειρότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών, εξαιτίας των επενδύσεων που κάνει ώστε να ανταγωνιστεί τη Netflix. O χρυσός ενισχυόταν χθες το βράδυ κατά 2,86% στα 1.501,6 δολάρια η ουγγιά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή