Ωθηση στις αγορές έδωσαν οι τραπεζικές μετοχές

Ωθηση στις αγορές έδωσαν οι τραπεζικές μετοχές

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σημαντική άνοδο κατέγραψαν χθες τα χρηματιστήρια της Ευρωζώνης χάρις στην αισιοδοξία που κυριάρχησε μεταξύ των επενδυτών μετά την ανακοίνωση περί επανάληψης των διαπραγματεύσεων μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, τις θετικές επιχειρηματικές εξελίξεις και την άνοδο των τραπεζικών μετοχών. Χτυπητή εξαίρεση ήταν το χρηματιστήριο του Λονδίνου.

Ο πανευρωπαϊκός χρηματιστηριακός δείκτης Stoxx Europe 600 έκλεισε ενισχυμένος κατά 0,7% ενώ ο δείκτης χρηματιστηρίων της Ευρωζώνης έκλεισε με άνοδο 1%. Ο δείκτης αυτοκινητοβιομηχανιών και προμηθευτών ανταλλακτικών ενισχύθηκα κατά 2,9%. Ο τραπεζικός δείκτης ενισχύθηκε κατά περισσότερο από 1% χάρις στην ενίσχυση της απόδοσης των ευρωπαϊκών κρατικών ομολόγων, καθώς απομακρύνεται η προοπτική να αρχίσει η ΕΚΤ και πάλι την ποσοτική χαλάρωση μετά τη συνεδρίαση της επόμενης εβδομάδας.

Στο χρηματιστήριο του Λονδίνου ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε με πτώση 0,6% εν μέρει εξαιτίας της ενίσχυσης της στερλίνας κατά 0,52% έναντι του δολαρίου, καθώς το βρετανικό Κοινοβούλιο ψήφισε νόμο που προβλέπει παράταση της παραμονής της Βρετανίας στην Ε.Ε. αν δεν έχει υπάρξει συμφωνία για συντεταγμένη αποχώρηση.

Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX έκλεισε με άνοδο 0,85% και στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 έκλεισε καταγράφοντας κέρδη 1,11%. Ανάλογη ήταν η εικόνα και στο Μιλάνο, με τον FTSE MIB να ολοκληρώνει τη συνεδρίαση ενισχυμένος κατά 1%, αφού ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση συνεργασίας. Το ευρώ ήταν σχεδόν αμετάβλητο απέναντι στο δολάριο με την ισοτιμία στο 1,1038. Στη Wall Street οι μετοχές ενισχύονταν σημαντικά λίγο πριν από το κλείσιμο στο υψηλότερο επίπεδο του τελευταίου μήνα, χάρις στις προσδοκίες για αποκλιμάκωση του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ – Κίνας. Ο δείκτης S&P 500 εμφάνιζε κέρδη 1,27%, με τις μετοχές τεχνολογικών εταιρειών να δίνουν τη μεγαλύτερη ώθηση στον γενικό δείκτη.

Ο δείκτης χρηματοπιστωτικών εταιρειών εμφάνιζε τη μεγαλύτερη άνοδο, ενισχυόμενος κατά 1,96%, και ο τραπεζικός δείκτης ενισχυόταν κατά 2,6% λόγω της ανόδου στην απόδοση των αμερικανικών ομολόγων. Ο δείκτης εταιρειών υψηλής κεφαλαιοποίησης Dow Jones ενισχυόταν κατά 1,49% και ο δείκτης εταιρειών υψηλής τεχνολογίας Nasdaq ενισχυόταν κατά 1,56%. Τέλος, η τιμή του πετρελαίου Brent ενισχυόταν κατά 1,07% στα 61,35 δολάρια το βαρέλι. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή