Η στιγμή της ανακοίνωσης της χρεοκοπίας από τον CEO της Thomas Cook (βίντεο)

Η στιγμή της ανακοίνωσης της χρεοκοπίας από τον CEO της Thomas Cook (βίντεο)

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο διευθύνων σύμβουλός της Peter Fankhauser ανακοίνωσε την πτώχευση της εταιρείας καθώς «δεν κατάφερε να εξασφαλίσει πακέτο διάσωσης από τους δανειστές», μετά τις πυρετώδεις διαβουλεύσεις του Σαββατοκύριακου. 

Στο βίντεο των δηλώσεων του, o Peter Fankhauser διευκρίνισε ότι παρά τις προσπάθειες μηνών και τις διαπραγματεύσεις των τελευταίων ημερών η ηγεσία δεν κατάφερε να διασφαλίσει το μέλλον των επιχειρήσεών του, και προχώρησε σε ανακοίνωση συγγνώμης προς στους 21.000 συναδέλφους «που ξέρω ότι θα καταρρακωθούν (σ.σ. από αυτή την εξέλιξη). Ολοι σας παλέψατε τόσο σκληρά για να κάνετε την Thomas Cook να επιτύχει. Ακόμη, θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη και σε όλους μας τους πελάτες και σε όσους είναι διακοπές αυτή την ώρα και μας έχουν επιλέξει για τις μεταφορές τους, αλλά και όσους μας έχουν επιλέξει για τους επόμενους μήνες», ανέφερε. 

Τέλος ζήτησε συγγνώμη στους προμηθευτές που, όπως αναφέρει, στήριξαν την εταιρεία του επί σειρά ετών. «Η σημερινή σηματοδοτεί μια θλιβερή ημέρα για την εταιρεία που ήταν πρωτοπόρος στα πακέτα διακοπών και η οποία έκανε εφικτές τις διακοπές για εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

«Σε συνέχεια της ανακοίνωσης που εκδόθηκε στις 20 Σεπτεμβρίου 2019, η Thomas Cook Group plc συνέχισε τις επαφές με σειρά βασικών μετόχων το Σαββατοκύριακο, προκειμένου να διασφαλίσει τους τελικούς όρους για την ανακεφαλαιοποίηση και την αναδιοργάνωση της εταιρείας. Παρά τις σημαντικές προσπάθειες, οι συζητήσεις αυτές δεν οδήγησαν σε συμφωνία μεταξύ των μετόχων της εταιρείας και των προτεινόμενων νέων παρόχων χρήματος. Το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας, ως εκ τούτου, κατέληξε στο ότι δεν έχει άλλη επιλογή από το να λάβει μέτρα για να εισέλθει σε υποχρεωτική ρευστοποίηση με άμεση ισχύ. Έχει υποβληθεί αίτηση στο Ανώτατο Δικαστήριο για υποχρεωτική ρευστοποίηση της εταιρείας πριν το ξεκίνημα των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων σήμερα», αναφέρεται στην ανακοίνωση που ανάρτησε η Thomas Cook στην ιστοσελίδα της. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή