Στη Γερμανία το 50% των 18.000 απολύσεων της Deutsche Bank

Στη Γερμανία το 50% των 18.000 απολύσεων της Deutsche Bank

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ήμισυ των 18.000 απολύσεων που ανακοίνωσε φέτος η Deutsche Bank θα λάβει χώρα στη Γερμανία, ενώ μεγάλο πλήγμα θα υποστεί και το Λονδίνο, ως αντανάκλαση στις πιέσεις που δέχεται ο ευρωπαϊκός τραπεζικός κλάδος. Μέσα στην εβδομάδα, η βρετανική HSBC ανακοίνωσε επίσης πως περισσότερες από 10.000 απολύσεις θα γίνουν στην Ευρώπη, καθώς θα δώσει προτεραιότητα στην Ασία, όπου οι δραστηριότητές της αναπτύσσονται με διψήφια ποσοστά. Σύμφωνα με το Bloomberg, οι ευρωπαϊκές τράπεζες έχουν ανακοινώσει φέτος την κατάργηση περισσότερων από 50.000 θέσεων εργασίας.

Μέσα στο καλοκαίρι, ο διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank, Κρίστιαν Ζέβινγκ, ανακοίνωσε τη μεγαλύτερη  αναδιάρθρωση δραστηριοτήτων στην ιστορία της κορυφαίας γερμανικής τράπεζας, η κερδοφορία της οποίας δεν έχει καταφέρει να ανακάμψει μετά τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008. Επιπροσθέτως, το κύρος της Deutsche Bank έχει υποστεί πλήγμα, αφού έχει εμπλακεί σε διάφορα σκάνδαλα τα τελευταία χρόνια, με τις συνολικές νομικές δαπάνες να υπολογίζονται στα 18 δισ. δολάρια.

Η Deutsche Bank απασχολεί 91.700 άτομα σε όλον τον κόσμο, εκ των οποίων οι 41.700 εργάζονται στη Γερμανία. Εκτός της Γερμανίας, πλήγμα θα υποστεί το Λονδίνο, εν μέρει λόγω του Brexit. Πληροφορίες του πρακτορείου Bloomberg αποκάλυψαν πως το ήμισυ των απολύσεων που είχε ανακοινώσει ο Ζέβινγκ στις αρχές Ιουλίου θα γίνουν στη Γερμανία και αφορούν το retail banking, δηλαδή την παροχή υπηρεσιών σε καταναλωτές. Κομμάτι των απολύσεων, όμως, αφορά και τις ΗΠΑ, καθώς η Deutsche Bank μειώνει δραματικά την παρουσία της στη Γουόλ Στριτ και ειδικότερα στον τομέα διαπραγμάτευσης μετοχών. Οι απολύσεις στο retail banking της Deutsche Bank –το οποίο σήμερα αποτελεί τη μεγαλύτερη πηγή εσόδων της– προκάλεσε τριβές στη διοίκηση της τράπεζας. Απώτερος στόχος του νέου επικεφαλής λιανικής τραπεζικής, Μάνφρεντ Κνοφ, είναι η μείωση δαπανών. Εντούτοις, ο προκάτοχός του Φρανκ Στράους υπέβαλε την παραίτησή του επειδή δεν θεωρούσε σωστή την εξοικονόμηση δαπανών από το δίκτυο υποκαταστημάτων της Deutsche Bank.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή