Η Delta Air Lines δεν αγόρασε 737 MAX και βγαίνει κερδισμένη

Η Delta Air Lines δεν αγόρασε 737 MAX και βγαίνει κερδισμένη

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε μια εποχή που αρκετές αεροπορικές εταιρείες δέχονται πιέσεις στην κερδοφορία τους από την απαγόρευση των πτήσεων με το 737 ΜΑΧ της Boeing, η αμερικανική Delta Air Lines σπεύδει να προσλάβει περισσότερους πιλότου, αεροσυνοδούς και να αυξήσει το προσωπικό στις κρατήσεις και στο προσωπικό εδάφους χάρη στην αύξηση της επιβατικής κίνησης. Ο λόγος είναι ότι η Delta Air Lines δεν διαθέτει κανένα 737 ΜΑΧ στον στόλο της, με αποτέλεσμα να παρουσιάζει μεγαλύτερη του αναμενόμενου αύξηση των κερδών το γ΄ τρίμηνο. Οι πτήσεις με το συγκεκριμένο μοντέλο της Boeing απαγορεύτηκαν από τον Μάρτιο, έπειτα από δύο μοιραίες πτήσεις που κόστισαν τη ζωή 346 επιβατών κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Η αμερικανική αεροπορική εταιρεία θα μπορούσε να είναι εκτεθειμένη στους δασμούς 10% που επέβαλε πρόσφατα η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ στις εισαγωγές αεροσκαφών της Airbus από την Ευρώπη, καθώς αναμένει να παραλάβει τις υπόλοιπες παραγγελίες από την εταιρεία αεροναυπηγικής. Ωστόσο, ο Εντι Μπάστιαν, διευθύνων σύμβουλος της Delta Air Lines, είπε πως δεν επηρεάζεται, διότι οι παραλαβές θα γίνουν από το εργοστάσιο της Airbus στην Αλαμπάμα. Πρόσθεσε ότι «η Delta εξερευνά όλες τις επιλογές για να μην επωμισθεί τις όποιες αυξήσεις στις τιμές προκύπτουν εις βάρος της Airbus», αναφερόμενος στη δέσμευση που έδωσε τον περασμένο μήνα για την αγορά 40 επιπλέον Α350 που συναρμολογούνται στην Ευρώπη. Η κυβέρνηση Τραμπ επέβαλε μία εβδομάδα πριν δασμούς σε εισαγωγές από την Ε.Ε. συνολικού ύψους 7,5 δισ. δολαρίων, ύστερα από απόφαση του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, που έκρινε παράνομη την οικονομική στήριξη της Airbus από ευρωπαϊκές κυβερνήσεις.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι υπερωρίες που πλήρωσε η Delta Air Lines κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού έφθασαν σε επίπεδο ρεκόρ, καθώς η αεροπορική εταιρεία εκτέλεσε ένα βαρύ πρόγραμμα δρομολογίων, που όμως οδήγησε σε αύξηση καθαρών κερδών κατά 13% το τρίμηνο που έληξε στα τέλη Σεπτεμβρίου. Η Delta προβλέπει πως η παραγωγική της ικανότητα θα ενισχυθεί κατά 4,5% κατά τη διάρκεια του δ΄ τριμήνου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή