Μεικτές τάσεις επικράτησαν στις ευρωπαϊκές αγορές

Μεικτές τάσεις επικράτησαν στις ευρωπαϊκές αγορές

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με μικρά κέρδη 0,1% έκλεισε χθες ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600, καθώς η ανησυχία των επενδυτών για περαιτέρω καθυστέρηση αποχώρησης της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ενωση αντιστάθμισε την ενίσχυση του FTSE 100 στο Λονδίνο κατά 0,67%. Οι μετοχές των τεχνολογικών εταιρειών κατέγραψαν σημαντικές απώλειες μετά την προειδοποίηση που εξέδωσε η αμερικανική Texas Instruments για μείωση πωλήσεων κατά 10% με 17% το τέταρτο τρίμηνο.

Αντιθέτως, ενισχυμένη κατά 3,2% έκλεισε η μετοχή της Peugeot-Citroën, καθώς η εταιρεία ανέφερε αύξηση εσόδων το τρίτο τρίμηνο χάρη στις ισχυρές πωλήσεις αυτοκινήτων SUV. Η μετοχή της Heineken έκλεισε με πτώση 3,1% διότι η δεύτερη μεγαλύτερη ζυθοποιία του κόσμου προέβλεψε πως το λειτουργικό της κέρδος το 2019 θα βρεθεί στο χαμηλότερο εύρος της προηγούμενης πρόβλεψης που είχε εκδώσει. Η μετοχή της Swedbank έκλεισε με υποχώρηση 4,5% καθώς ανέφερε μεγαλύτερη του αναμενόμενου υποχώρηση κερδών τριμήνου, εξαιτίας του αυξημένου κόστους που είχε η προσπάθειά της να ενισχύσει τον μηχανισμό της για αποτροπή του ξεπλύματος «μαύρου» χρήματος.

Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX έκλεισε με άνοδο 0,34%, ενώ στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 κατέγραψε ανεπαίσθητη πτώση 0,08%. Αντιθέτως, ισχυρή πτώση 0,6% σημειώθηκε στον δείκτη FTSE MIB στο χρηματιστήριο του Μιλάνου. Το  ευρώ ήταν σχεδόν αμετάβλητο έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία στο 1,1112.

Σημαντικά κέρδη 1,30% έναντι του δολαρίου κατέγραφε η τουρκική λίρα μετά την απόφαση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να άρει τις περιορισμένες οικονομικές κυρώσεις που είχε επιβάλει προ εβδομάδων στην Τουρκία.

Στη Wall Street οι τρεις βασικοί δείκτες είχαν διακυμάνσεις ανάλογα με τα αποτελέσματα τριμήνου που ανακοίνωσαν οι διάφορες εταιρείες. Ο S&P 500 και ο Dow Jones ενισχύονταν αργά χθες το βράδυ κατά 0,11%, ενώ ο Nasdaq υποχωρούσε κατά 0,08%.

Η μετοχή της Boeing με άνοδο 0,41% ήταν αυτή που ενίσχυε περισσότερο τον Dow, καθώς η εταιρεία εξακολουθεί να προβλέπει επιστροφή του 737 ΜΑΧ στην ενεργό υπηρεσία τον Δεκέμβριο του 2019, ενώ εμφάνισε κέρδη 895 εκατ. δολαρίων το τρίτο τρίμηνο, μειωμένα κατά 53% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2018.

Το πετρέλαιο Brent ενισχυόταν χθες βράδυ κατά 1,99% στα 60,89 δολάρια το βαρέλι, εξαιτίας της μεγαλύτερης του αναμενομένου μείωσης των αμερικανικών αποθεμάτων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή