Οριακή διόρθωση στις ευρωπαϊκές αγορές

Οριακή διόρθωση στις ευρωπαϊκές αγορές

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πτωτικά έπειτα από επτά συνεδριάσεις έκλεισαν χθες τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, κυρίως επειδή τα φτωχά εταιρικά αποτελέσματα υπερίσχυσαν της αισιοδοξίας που έχει γεννήσει η πρόοδος που έχει επιτευχθεί στις εμπορικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ – Κίνας. Παράλληλα, οι επενδυτές τόσο στην Ευρώπη όσο και στις ΗΠΑ στρέφουν την προσοχή τους στη σημερινή απόφαση της Fed για τα επιτόκια δανεισμού, με τους επενδυτές να προσδοκούν νέα μείωσή τους.

Ο πανευρωπαϊκός χρηματιστηριακός δείκτης Stoxx Europe 600, ο οποίος είχε κλείσει τη Δευτέρα στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 21 μηνών, έκλεισε χθες με πτώση 0,2%. Ο κλάδος των εταιρειών τηλεπικοινωνιών υπέστη χθες τη μεγαλύτερη πίεση και έκλεισε με ζημίες 1,7% κυρίως εξαιτίας της υποχώρησης της μετοχής της γαλλικής εταιρείας Orange κατά 2,58%. Η μεγαλύτερη εταιρεία τηλεπικοινωνιών της Γαλλίας δήλωσε πως θα παραμείνουν υπό πίεση οι πωλήσεις της εταιρείας στην ισπανική αγορά, τη δεύτερη μεγαλύτερη της Orange. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με πτώση 0,43%, κυρίως εξαιτίας της υποχώρησης της μετοχής της Swedbank κατά 3% αφότου η κανονιστική χρηματοπιστωτική αρχή της Εσθονίας αποφάσισε να αρχίσει έρευνα κατά της θυγατρικής της σουηδικής τράπεζας στην Εσθονία. Στις μετοχές που σημείωσαν χθες τα υψηλότερη κέρδη ανήκει αυτή της Fresenious, με τον γερμανικό όμιλο υγειονομικής περίθαλψης να αναφέρει υψηλότερα από το αναμενόμενο έσοδα τρίτου τριμήνου χάρη στη δυνατή απόδοσή της στις αναδυόμενες αγορές.

Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση με πτώση 0,34%, ενώ στη Φρανκφούρτη ο DAX έκλεισε σχεδόν αμετάβλητος. Μικρά κέρδη καταγράφηκαν στο Παρίσι για τον CAC 40 που έκλεισε με άνοδο 0,17%. Με μικρές απώλειες της τάξης του 0,07% ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο FTSE MIB στο Μιλάνο, ενώ στο 0,35% ανήλθαν οι απώλειες για τον IBEX 35 στη Μαδρίτη. Στη Wall Street ο δείκτης Standard & Poors ενισχυόταν χάρη στην άνοδο των μετοχών των φαρμακευτικών εταιρειών Merck και Pfizer και απείχε ελάχιστα από νέο ιστορικό ρεκόρ, υποχωρώντας αργά χθες το βράδυ κατά 0,02%. Αντιθέτως τα απογοητευτικά αποτελέσματα τρίτου τριμήνου της Alphabet οδηγούσαν τον δείκτη εταιρειών υψηλής τεχνολογίας Nasdaq σε υποχώρηση 0,48%. Ο δε Dow Jones ακροβατούσε μεταξύ απωλειών και ανόδου. Οι προσδοκίες για την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης της εμπορικής συμφωνίας ΗΠΑ – Κίνας οδήγησαν σε περιορισμό των απωλειών για το πετρέλαιο Brent του οποίου η τιμή υποχωρούσε κατά 0,08% στα 61,52 δολάρια το βαρέλι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή