Πιέσεις σε μετοχές αυτοκινητοβιομηχανιών

Πιέσεις σε μετοχές αυτοκινητοβιομηχανιών

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αμετάβλητος έκλεισε, χθες, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX Europe 600, καθώς το ξέσπασμα αγοράς αμυντικών μετοχών αντιστάθμισε την αβεβαιότητα που κυριαρχεί γύρω από τις εμπορικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ – Κίνας και συνέβαλε στον περιορισμό των απωλειών στις μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών. Η Wall Street φλέρταρε με νέα υψηλά επίπεδα μετά την απόφαση της Ουάσιγκτον να δώσει νέα παράταση 90 ημερών στις συναλλαγές αμερικανικών εταιρειών με τη Huawei.

Ο δείκτης των ευρωπαϊκών αυτοκινητοβιομηχανιών έκλεισε με πτώση 2,1%, τη μεγαλύτερη των τελευταίων τεσσάρων εβδομάδων, με τη μετοχή της Volkswagen να κλείνει με πτώση 3,03% αφότου αναθεώρησε αρνητικά την πρόβλεψη για το λειτουργικό της κέρδος και τον ρυθμό αύξησης των πωλήσεων εξαιτίας της επιβράδυνσης του κλάδου της αυτοκινητοβιομηχανίας. Η μετοχή της Peugeot έκλεισε με πτώση 3,28%, αφότου η Deutsche Bank υποβάθμισε τη σύσταση για τη μετοχή σε διακράτηση. Στο χρηματιστήριο του Λονδίνου o FTSE 100 έκλεισε με άνοδο 0,08%. Με ζημίες έκλεισαν ο DAX στη Φρανκφούρτη και ο CAC 40 στο Παρίσι, με τον πρώτο να υποχωρεί κατά 0,26% και τον δεύτερο να  κατά 0,16%. Ακόμη μεγαλύτερη, στο -0,45%, ήταν η πτώση που κατέγραψε στο Μιλάνο ο FTSE MIB. Στη Μαδρίτη ο ΙΒΕΧ 35 υποχώρησε κατά 0,04%, ωστόσο η μετοχή της BME που διαχειρίζεται το χρηματιστήριο της Μαδρίτης έκλεισε με άνοδο 38%, στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τεσσάρων ετών μετά τις προσφορές εξαγοράς από SIX Group και Euronext. Η τιμή του πετρελαίου Brent για παράδοση τον Ιανουάριο υποχωρούσε κατά 1,86% στα 62,12 δολάρια το βαρέλι εξαιτίας της έλλειψης απτής προόδου στις εμπορικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ – Κίνας. Η τιμή του αμερικανικού αργού για παράδοση το Δεκέμβριο υποχωρούσε κατά 1,78% στα 57,17 δολάρια το βαρέλι.

Οι αμερικανικές αγορές μετοχών ερμήνευσαν διαφορετικά την είδηση για την παράταση συναλλαγής αμερικανικών εταιρειών με τη Huawei. Ο δείκτης S&P 500 ενισχυόταν αργά το βράδυ κατά 0,04% και ο δείκτης εταιρειών υψηλής κεφαλαιοποίησης Dow Jones ενισχυόταν κατά 0,07%, καταγράφοντας ενδοσυνεδριακά νέο υψηλό επίπεδο όλων των εποχών. Ο δείκτης Nasdaq υποχωρούσε κατά 0,03%. Και οι τρεις βασικοί δείκτες είχαν ανοίξει με πτώση μετά τη μετάδοση της είδησης από το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC ότι το Πεκίνο είναι απαισιόδοξο για την πορεία των εμπορικών διαπραγματεύσεων με την Ουάσιγκτον, εξαιτίας της απροθυμίας του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να εγκρίνει τη μείωση των δασμών. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή