Η Ιαπωνία λαμβάνει μέτρα στήριξης 92 δισ. δολ.

Η Ιαπωνία λαμβάνει μέτρα στήριξης 92 δισ. δολ.

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα, σημαντικά μέτρα ενίσχυσης της οικονομίας θεωρεί ότι πρέπει να λάβει η ιαπωνική κυβέρνηση, ώστε να διασφαλίσει ότι η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τις απειλές που προκύπτουν από την επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας και από τις φυσικές καταστροφές που έχουν πλήξει τη χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg, η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Σίνζο Αμπε θεωρεί ότι είναι ανάγκη να ενισχύσει υποδομές που σχετίζονται με την πρόληψη φυσικών καταστροφών, αλλά και να ενισχύσει μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που αυξάνουν τον μισθό του προσωπικού τους.

Στο προσχέδιο της δέσμης μέτρων για την ενίσχυση της οικονομίας που επεξεργάζεται η κυβέρνηση δεν αναφέρεται συγκεκριμένο ποσό που θα δαπανήσει το κράτος, ωστόσο υψηλόβαθμος αξιωματούχος είπε στο Bloomberg ότι τα μέτρα εύκολα θα υπερβούν τα 92 δισ. δολάρια (10 τρισ. γιεν).

Η πραγματική επίδραση που θα έχουν τα μέτρα υποστήριξης της οικονομίας θα εκτιμηθεί μόνο αφότου δώσει η κυβέρνηση συγκεκριμένα νούμερα για πραγματικές δαπάνες και αφότου γίνει γνωστό το ύψος του συμπληρωματικού προϋπολογισμού που θα συνταχθεί για να χρηματοδοτηθούν αυτά τα μέτρα.

Με το πρώτο σημαντικό πακέτο μέτρων ενίσχυσης της οικονομίας από το 2016, ο πρωθυπουργός κ. Αμπε φαίνεται πως είναι αποφασισμένος να διατηρήσει την κληρονομιά που αφήνει στην ιαπωνική οικονομία ως ο μακροβιότερος πρωθυπουργός της Ιαπωνίας. Η ανεργία είναι πολύ χαμηλή, ωστόσο η επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας έχει πλήξει τις ιαπωνικές εξαγωγές. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή