Εκλεισε ένα ακόμη εστιατόριο υπό το σήμα του Τζέιμι Ολιβερ

Εκλεισε ένα ακόμη εστιατόριο υπό το σήμα του Τζέιμι Ολιβερ

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα από τα τελευταία εστιατόρια της αυτοκρατορίας του Τζέιμι Ολιβερ, το Fifteen Cornwall, έκλεισε χθες και μαζί του χάνονται 100 θέσεις εργασίας. Η είδηση ανακοινώθηκε χθες το απόγευμα στο προσωπικό του εστιατορίου που χρησιμοποιεί την επωνυμία Τζέιμι Ολιβερ, μολονότι ανήκει σε φιλανθρωπικό ίδρυμα.

Εχει προηγηθεί στη διάρκεια του 2019 η κατάρρευση των εστιατορίων που φέρουν το όνομα του διάσημου σεφ, μεταξύ των οποίων η αλυσίδα εστιατορίων στην Ιταλία και δεκαπέντε εστιατόρια στο Λονδίνο. Μαζί τους χάθηκαν τουλάχιστον 1.000 θέσεις εργασίας. Στη σχετική ανακοίνωσή του, η διεύθυνση του εστιατορίου εξέφρασε τη λύπη της για τη δυσάρεστη εξέλιξη  και πρόσθεσε πως έχει προχωρήσει στις αναγκαίες κινήσεις για τη ρευστοποίηση της εταιρείας. Προ μηνών ο διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης, Μάθιου Τόμσον, είχε παραδεχθεί πως το Fifteen Cornwall  αντιμετώπιζε οικονομικές δυσχέρειες ιδιαιτέρως τις περιόδους που δεν υπήρχαν σχολικές εορτές. Οι πωλήσεις του έφτασαν πέρυσι περίπου τα τρία εκατ. στερλίνες, ποσό αντίστοιχο των 3,53 εκατ. ευρώ, αλλά μόλις που κατάφερε να ισοσκελίσει τον προϋπολογισμό του. Στο παρελθόν και επί πολλά χρόνια κατέγραφε καθαρά κέρδη  πάνω από 200.000 στερλίνες ετησίως, ποσό αντίστοιχο των 235.000 ευρώ.

Το συγκεκριμένο εστιατόριο  άνοιξε από τον διάσημο σεφ πριν από 13 χρόνια. Μπόρεσε ώς τώρα να επιβιώσει παρά τις δυσκολίες των επιχειρήσεων του Τζέιμι Ολιβερ επειδή λειτουργούσε εντελώς ανεξάρτητα από αυτές και χρησιμοποιούσε τα κέρδη του για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Το όνομα του Τζέιμι Ολιβερ εμφανίζεται στην πόρτα του εστιατορίου καθώς έχει αγοράσει τη σχετική άδεια. Ωστόσο, ο διάσημος σεφ δεν είχε οικονομικές σχέσεις με το Fifteen Cornwall και εμφανιζόταν εκεί μόνον περιστασιακά για να συνεργαστεί με μαθητευόμενους μάγειρες. Το εστιατόριο συνήθιζε να εκπαιδεύει από έξι ώς 10 άνεργους νέους ετησίως στις κουζίνες του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή