Lufthansa: Σχέδιο λιτότητας με χιλιάδες περικοπές θέσεων εργασίας

Lufthansa: Σχέδιο λιτότητας με χιλιάδες περικοπές θέσεων εργασίας

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Φρανκφούρτη. Σε περικοπές 2.000 – 4.000 θέσεων εργασίας θα προχωρήσει η Lufthansa, στο πλαίσιο ενός νέου προγράμματος μείωσης των δαπανών της. Τα σχετικά έγιναν γνωστά από πηγές του κλάδου των αερομεταφορών, ενώ η εκπρόσωπος της ίδιας της εταιρείας δεν αναφέρθηκε σε αριθμούς. Ωστόσο, επεσήμανε ότι ο εθνικός αερομεταφορέας της Γερμανίας μελετά νέα μέτρα μείωσης κόστους, στα οποία ενδεχομένως να περιλαμβάνονται και μειώσεις θέσεων εργασίας. Πάντως, δεν έθιξε ούτε τον πιθανό αριθμό των περικοπών ούτε το ύψος των εξοικονομηθέντων πόρων.

Οπως υπογράμμισε η εκπρόσωπος του αερομεταφορέα, αρχικά οι περικοπές θα πλήξουν όσα άτομα διάγουν ακόμα την δοκιμαστική τους περίοδο στην εργασία, ανεξαρτήτως του τμήματος όπου απασχολούνται. Σε δεύτερη φάση θα επιβληθούν αλλαγές στο ωράριο απασχόλησης και αν όλα αυτά δεν αποφέρουν τα προσδοκώμενα, τότε θα υπάρξουν και απολύσεις.

Η διοίκηση της Lufthansa έλαβε την απόφαση σχετικά με το πρόγραμμα μείωσης των δαπανών, επιδιώκοντας να διασφαλίσει τη μη περαιτέρω επιδείνωση της κατάστασης? σημειωτέον ότι μετά τον αντίκτυπο που είχε στις αερομεταφορές το χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου, ο αριθμός των επιβατών της Lufthansa ελαττώθηκε τον Οκτώβριο κατά 13,3% σε ετήσια βάση. Παρ’ όλ’ αυτά, όπως τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Lufthansa, οι επιβάτες που ταξιδεύουν για τουρισμό αφήνουν πίσω τους την 11η Σεπτεμβρίου και αρχίζουν και πάλι να χρησιμοποιούν τα αεροπλάνα? αντιθέτως, οι επιβάτες που ταξιδεύουν για επαγγελματικούς λόγους και καταβάλλουν πολύ περισσότερα στις αεροπορικές εταιρείες, παραμένουν διστακτικοί.

Η εταιρεία FORTHcrs, όπως αναφέρθηκε, για πρώτη φορά προσέφερε τις υπηρεσίες της στην ακτοπλοΐα -κράτηση και έκδοση εισιτηρίων- τον Ιούλιο του 2000, συνεργαζόμενη με την εταιρεία ΝΕΛ και επιτυγχάνοντας να δημιουργήσει 250 σημεία πώλησης εισιτηρίων ανά την επικράτεια. Το Νοέμβριο του 2001 η εταιρεία συνεργάζεται με της ακτοπλοικές εταιρείες ΝΕΛ, «Μινωικές Γραμμές», ANEK, ΔΑΝΕ, ΛΑΝΕ, ΣΑΟΣ, HFD και Saronic Dolphins και διαθέτει 600 πρακτορεία, ενώ το Μάιο του 2002 εκτιμάται ότι ο αριθμός των πρακτορείων θα ανέλθει στα 800 και θα συνεργάζεται σχεδόν με το σύνολο των ακτοπλοϊκών εταιρειών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή