Πλένουν τα ρούχα στο σούπερ μάρκετ οι Γερμανοί

Πλένουν τα ρούχα στο σούπερ μάρκετ οι Γερμανοί

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είδος υπό εξαφάνιση θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν οι υπηρεσίες καθαριστηρίων στη Γερμανία, γεγονός που έχει δημιουργήσει νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες σε ορισμένες νεοφυείς επιχειρήσεις και αλυσίδες σούπερ μάρκετ.

Λαμβάνοντας υπόψη τον μικρό αριθμό καθαριστηρίων στη Γερμανία, τα οποία παλαιότερα ήταν 15.000, ενώ πλέον υπάρχουν μόλις 3.000, ορισμένες αλυσίδες σούπερ μάρκετ άρχισαν να προσφέρουν ειδικούς χώρους με πλυντήρια και στεγνωτήρια. Παραδείγματος χάριν, η γερμανική αλυσίδα σούπερ μάρκετ Rewe συνεργάζεται με την υπηρεσία Persil Service και η γερμανική αλυσίδα dm με τη νεοφυή επιχείρηση Waschmal, προσφέροντας υπηρεσίες καθαριστηρίων εντός των καταστημάτων τους.

Πρόκειται για μια επιχειρηματική ευκαιρία την οποία άρπαξαν οι δύο αλυσίδες σούπερ μάρκετ με την προοπτική ότι οι πελάτες τους θα μπορούν να ολοκληρώνουν ταυτόχρονα δύο δουλειές για το σπίτι. Οταν θα φεύγουν από το σούπερ μάρκετ, θα έχουν καθαρά ρούχα και θα έχουν αγοράσει τα ψώνια του σπιτιού. «Οι πελάτες θέλουν να κάνουν τα ψώνια τους σε ένα κατάστημα και όχι να πηγαίνουν σε διάφορα καταστήματα για τις δουλειές τους», όπως δήλωσε εκπρόσωπος της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Rewe, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της Deutsche Welle. Αυτή τη στιγμή, οι υπηρεσίες καθαριστηρίων της Rewe και της dm βρίσκεται σε δοκιμαστικό στάδιο και περίπου 50 καταστήματά τους σε όλη τη Γερμανία έχουν ειδικό χώρο με πλυντήρια.

Ο Ερικ Χαρς, διευθύνων σύμβουλος της αλυσίδας dm, σχολίασε ότι υπάρχει ζωηρό ενδιαφέρον από τους καταναλωτές, σύμφωνα με τη γερμανική Deutsche Welle. Ο ίδιος δήλωσε επίσης ευχαριστημένος από την πορεία των δοκιμαστικών σε λίγα καταστήματα της Γερμανίας και τόνισε ότι θα επεκτείνει την υπηρεσία σε ακόμη περισσότερα. Αντίστοιχα και εκπρόσωπος της Miele, η οποία κατέχει την πλειοψηφία των μετοχών της Waschmal, δήλωσε ότι συνεχώς αυξάνονται τα καταστήματα της Rewe που προσφέρουν υπηρεσίες καθαριστηρίων.

Παρ’ όλα αυτά, προτού δοκιμαστεί αυτή η υπηρεσία από τα σούπερ μάρκετ, υπήρχαν ήδη στη Γερμανία η Persil Service, η Waschmal και μία ακόμη εταιρεία, η Jonny Fresh, οι οποίες προσφέρουν ακόμη καλύτερες υπηρεσίες. Παραλαμβάνουν τα ρούχα από το σπίτι των πελατών και τα παραδίδουν πάλι κατ’ οίκον καθαρά. Πρόκειται για υπηρεσίες μέσω Διαδικτύου, τις οποίες και επιλέγουν αρκετοί Γερμανοί, παρότι υπάρχει μια επιπλέον οικονομική επιβάρυνση λόγω του κόστους των μεταφορικών. Αξιοσημείωτο είναι ότι ο συνολικός τζίρος των υπηρεσιών καθαριστηρίων στη Γερμανία υπολογίζεται στα 4,5 δισεκατομμύρια δολάρια. Συγκεκριμένα η Waschmal, το πλειοψηφικό μερίδιο της οποίας κατέχει η γερμανική Miele, μεσολαβεί μεταξύ καταναλωτών και τοπικών καθαριστηρίων, ενώ προσφέρει τις υπηρεσίες της σε 1.500 πόλεις της Γερμανίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή