Ανάρπαστα τα στελέχη που αναζητούν νέα ταλέντα στις μειονότητες

Ανάρπαστα τα στελέχη που αναζητούν νέα ταλέντα στις μειονότητες

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υψηλή προτεραιότητα αποτελεί για τις μεγάλες επιχειρήσεις η διαφορετικότητα στον επαγγελματικό χώρο. Οι εταιρείες προσλαμβάνουν στελέχη, τα οποία αναλαμβάνουν αποκλειστικά την αρμοδιότητα εύρεσης νέων ταλέντων οποιασδήποτε εθνικότητας, σεξουαλικού προσανατολισμού, θρησκευτικών πεποιθήσεων.

Οσο οι επιχειρήσεις δέχονται πίεση για να  συμπεριλάβουν μειονότητες  και γυναίκες στον εργασιακό χώρο, οι επιχειρήσεις δίνουν όλο και περισσότερη σημασία στην πρόσληψη εξειδικευμένου προσωπικού, που θα στελεχώνει τα προγράμματα συμπερίληψης και διαφορετικότητας (D&I), αναζητώντας νέα ταλέντα. Στη Βρετανία η ζήτηση για τέτοιου είδους προσωπικό αυξήθηκε κατά 106% το 2019, κατά 79% στη Γερμανία, κατά 53% στη Γαλλία και κατά 30% στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την πλατφόρμα Glassdoor. Πρόκειται μάλιστα για ένα επάγγελμα, το οποίο είναι αρκετά επικερδές και, δεδομένου ότι βρίσκεται ακόμη σε εμβρυϊκό στάδιο, προσφέρει προοπτικές ανέλιξης. Στις ΗΠΑ ο μέσος μισθός των υψηλόβαθμων στελεχών, που εργάζονται στο πλαίσιο των προγραμμάτων D&I, κυμαίνεται μεταξύ 84.000 και 126.000 δολαρίων ετησίως.

Τα προγράμματα συμπερίληψης και διαφορετικότητας (D&I), που έχουν επιβληθεί σε πολλές αμερικανικές επιχειρήσεις, έχουν ως στόχο τη διαμόρφωση ενός υγιέστερου επαγγελματικού περιβάλλοντος. Η διεκδίκηση της ισότητας στον εργασιακό χώρο είναι ένα ζήτημα που έχει κερδίσει μεγάλη απήχηση την τελευταία δεκαετία. Σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο CNBC, το 64% των Αμερικανών εργοδοτών αναμένεται πως μέσα στους επόμενους μήνες θα αυξήσει τις επενδύσεις του στα προγράμματα συμπερίληψης και διαφορετικότητας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή