Μείωση βιομηχανικών παραγγελιών στη Γερμανία

Μείωση βιομηχανικών παραγγελιών στη Γερμανία

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Eντείνονται οι ανησυχίες για τις προοπτικές ανάπτυξης της γερμανικής οικονομίας, καθώς οι βιομηχανικές παραγγελίες μειώθηκαν τον περασμένο Νοέμβριο. Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν χθες και επικαλείται το Reuters, οι βιομηχανικές παραγγελίες στη Γερμανία σημείωσαν απρόσμενη μείωση τον Νοέμβριο λόγω της ασθενούς ζήτησης από το εξωτερικό αλλά και της έλλειψης μεγάλων συμβολαίων για τα γερμανικά προϊόντα. Το γεγονός αυτό υποδηλώνει ότι η κάμψη που σημειώνει ο κλάδος της μεταποίησης θα συνεχίσει να πλήττει την ανάπτυξη της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής οικονομίας.

Οι γερμανικές μεταποιητικές εταιρείες που εξαρτώνται από τις εξαγωγές έχουν έρθει αντιμέτωπες με την αναιμική ζήτηση από το εξωτερικό αλλά και με την αβεβαιότητα που επικρατεί στις επιχειρήσεις λόγω των εμπορικών διενέξεων αλλά και της απόφασης της Βρετανίας να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ενωση. «Οι δυσκολίες στον μεταποιητικό κλάδο συνεχίζονται», ανέφερε σε δηλώσεις του ο Τόμας Γκίτζελ, οικονομολόγος της VP Bank, προσθέτοντας ότι η κλιμάκωση στις σχέσεις ΗΠΑ – Ιράν δημιουργούν πρόσθετους κινδύνους στις επιχειρήσεις.

Οπως αναφέρει το Reuters, τα συμβόλαια για τα γερμανικά προϊόντα μειώθηκαν κατά 1,3% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη πτώση από τον Ιούλιο, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Οικονομίας. Αυτή η εξέλιξη διέψευσε και τις εκτιμήσεις αναλυτών που συμμετείχαν σε έρευνα του Reuters, οι οποίοι προέβλεψαν αύξηση 0,3%. Η ζήτηση από το εξωτερικό μειώθηκε κατά 3,1%, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη μείωση από τον περασμένο Φεβρουάριο. Αντίθετα, οι παραγγελίες από εγχώριους πελάτες σημείωσαν αύξηση 1,6%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή