Ανοδικά οι ευρωπαϊκές αγορές λόγω ΗΠΑ – Κίνας

Ανοδικά οι ευρωπαϊκές αγορές λόγω ΗΠΑ – Κίνας

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε θετικό πρόσημο γύρισαν χθες τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς στη μάλλον υποτονική συνεδρίαση επικράτησε αισιοδοξία για την επικείμενη προκαταρκτική συμφωνία Ουάσιγκτον – Πεκίνου, ιδιαίτερα μετά την είδηση ότι η Ουάσιγκτον ανακαλεί την κατηγορία πως η Κίνα χειραγωγεί το νόμισμά της.

Ετσι, εκτός απροόπτου η προκαταρκτική συμφωνία ανάμεσα στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου θα υπογραφεί σήμερα στον Λευκό Οίκο. Μεσολάβησε, άλλωστε, η πρόβλεψη αναλυτών της UBS πως το 2020 θα είναι καλή χρονιά για τον τομέα των εταιρειών ειδών πολυτελείας, καθώς είναι θετικό το κλίμα μεταξύ καταναλωτών και ο κλάδος ενισχύεται από ένα κύμα συγχωνεύσεων και εξαγορών. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με άνοδο 0,3%, ενώ  τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια έκλεισαν με οριακά κέρδη.

Η πρόβλεψη της UBS για τον κλάδο των εταιρειών ειδών πολυτελείας οδήγησε σε άνοδο κατά 1% τη μετοχή του γαλλικού οίκου Louis Vuitton που συμπαρέσυρε ανοδικά πολλές ευρωπαϊκές μετοχές. Στη γαλλική αγορά σημείωσαν άνοδο από 1,2% έως 2% οι μετοχές των Hermes International, Bouygues Sodexo, Pernod Ricard, Accor, Veolia και Capgemini και ο δείκτης CAC 40 του Παρισιού με άνοδο 0,08%.

Ανοδικά οι ευρωπαϊκές αγορές λόγω ΗΠΑ – Κίνας-1

Η θετική πρόβλεψη της UBS για τον κλάδο των εταιρειών ειδών πολυτελείας οδήγησε σε άνοδο κατά 1% τη μετοχή του γαλλικού οίκου Louis Vuitton.

Στην αγορά της Φρανκφούρτης εκτινάχθηκε κατά 4,7% η μετοχή της Wirecard και η μετοχή της Deutsche Bank σημείωσε άνοδο 2,3%. Οι μετοχές των Γερμανικών Ταχυδρομείων, της Adidas και της Fresenius ενισχύθηκαν από 1% έως 1,5% και ο δείκτης ο Xetra DAX της Φρανκφούρτης με άνοδο 0,04%.

Σε ό,τι αφορά την αγορά του Λονδίνου, ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε με οριακή άνοδο 0,06%. Ο FTSE MIB του Μιλάνου έκλεισε με άνοδο 0,13%. Ηταν, άλλωστε, ημέρα γενικευμένης ανόδου σε όλες τις ευρωπαϊκές αγορές από την Τσεχία μέχρι την Ιρλανδία και την Ολλανδία αλλά και τις σκανδιναβικές χώρες.

Το κλίμα δεν ήταν, πάντως, εξίσου καλό χθες στην αμερικανική αγορά, καθώς η Wall Street κινείτο πτωτικά. Μέχρι αργά το βράδυ σημείωναν ελαφρά υποχώρηση οι βασικοί δείκτες, με τον S&P 500 να υποχωρεί 0,29% και τον Dow Jones να βρίσκεται οριακά σε αρνητικό πρόσημο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή