Αύξηση των θέσεων εργασίας στη Βρετανία

Αύξηση των θέσεων εργασίας στη Βρετανία

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ρυθμό υψηλότερο από τον αναμενόμενο αυξήθηκαν οι θέσεις εργασίας στη Βρετανία το τρίμηνο μέχρι τον Νοέμβριο, μετριάζοντας την πίεση προς την Τράπεζα της Αγγλίας για μείωση των επιτοκίων, κατά την επικείμενη σύσκεψη των στελεχών της, την ερχόμενη εβδομάδα. Ετσι, όπως μεταδίδει η εφημερίδα Guardian επικαλούμενη επίσημα στοιχεία της βρετανικής στατιστικής υπηρεσίας (ONS), ο αριθμός των απασχολουμένων αυξήθηκε κατά 208.000 τη συγκεκριμένη περίοδο σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, φθάνοντας στα 32,9 εκατ. Ο αριθμός είναι διπλάσιος σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων για 110.000. Ως προς τη διάρθρωση των θέσεων εργασίας, 149.000 αφορούσαν θέσεις πλήρους απασχόλησης, με τον δείκτη απασχόλησης να σημειώνει ιστορικό ρεκόρ της τάξεως του 76,3%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η βρετανική αγορά εργασίας, εν αντιθέσει με άλλους κλάδους, όπως η μεταποίηση, παρέμεινε ανθεκτική. Η αύξηση των μισθών ήταν σταθερή σε σχέση με πέρυσι και διαμορφώθηκε στο 3,2%. Είναι όμως χαμηλότερη από το 3,9% την περίοδο Μαΐου – Ιουλίου, όταν είχε σκαρφαλώσει στα υψηλότερα επίπεδα από το ξέσπασμα της χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008.

Ενας από τους αναλυτές της ONS, ο Nτέιβιντ Φρίμαν, επισήμανε ότι «ενώ η αύξηση των μισθών μειώθηκε από το περασμένο καλοκαίρι και ο πληθωρισμός είναι χαμηλός, τα εισοδήματα συνεχίζουν να αυξάνονται». Aξίζει να σημειωθεί ότι ο αριθμός των κενών θέσεων εργασίας μειώθηκε εξίσου κατά 11.000, στις 805.000.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή